News

Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 13 morți și 21 răniți. S-a aflat cine este ucigașul. Update

Un bărbat înarmat a deschis focul la o școală din centrul Rusiei, omorând cel puțin nouă persoane și rănind altele. Pentru moment nu se cunosc motivele pentru care a deschis focul.
26.09.2022 | 12:35
Atac armat la o scoala din Rusia Cel putin 13 morti si 21 raniti Sa aflat cine este ucigasul Update
Imagini cu echipele de salvare și harta cu zona în care a fost înregistrat atacul armat – colaj
ADVERTISEMENT
26-09-2022
10:31

Cine este atacatorul care a ucis cu sânge rece

Conform BBC, bilanțul negru în urma atacului armat a crescut la 13 morți și 21 de răniți. Un parlamentar local a declarat că atacatorul se numește Artem Kazantsev. Puternic marcate din cauza acestei vărsări de sânge, autoritățile locale au anunțat trei zile de doliu.

Acest atac armat a fost înregistrat la o școală din orașul Ijevsk (capitala Republicii Udmurtia), în apropierea clădirillor guvernului central. Printre victime se numără cinci copii, iar conform ultimelor informații se pare că atacatorul s-a sinucis.

Atac armat în Rusia

Jurnaliștii de la BBC au anunțat că pentru moment încă nu este cunoscut motivul care stă în spatele acestui atac armat reprobabil. Presa din Rusia a postat înregistrări video în care se observă scenele de panică din clădirea în care au fost auzite focurile de armă.

ADVERTISEMENT

Unele înregistrări arată urme sânge pe podeaua unei săli de clasă și o gaură de glonț într-o fereastră, cu copiii ghemuiți sub bănci. Doi profesori și doi agenți de securitate se numără printre cei morți, potrivit oficialilor ruși.

Personalul și elevii au fost evacuați din școala în care învățau aproximativ 1.000 de elevi. Un parlamentar rus a declarat că atacatorul era înarmat cu două pistoale.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii agenției de știri de stat Tass au aflat de la anchetatori că atacatorul purta un tricou cu un simbol nazist și o cagulă. Școala se află în centrul orașului Ijevsk, care are o populație de 650.000 de locuitori.

Imagini șocante cu elevii și profesorii

În alte filmări postate pe Telegram pot fi văzuți copii îngroziți și un profesor care se ghemuiesc într-o sală de clasă de biologie și se ascund de atacator.

ADVERTISEMENT

O fată fără nume care se afla la cursuri în momentul atacului a transmis: “Suntem în clasa de biologie.  Ne-am mutat din clasă în laborator. Toată clasa stă și plânge.

Ei nu ne spun nimic. Foarte înfricoșător.” Într-o altă înregistrare video se vedeau copii cu vârste de aproximativ nouă sau zece ani înghesuiți într-o sală de clasă și ghemuiți pe podea.

ADVERTISEMENT

Pot fi auziți șoptindu-și unul altuia “Liniște!”. Rapoartele au declarat că directoarea școlii, Elena Semashko, în vârstă de 50 de ani, s-a închis împreună cu un adolescent rănit într-un birou pentru a evita atacul. Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu informații suplimentare.

ADVERTISEMENT
Tags: