News

Doi cetățeni au încercat să se sinucidă, în Vâlcea. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc

Incidente grave în județul Vâlcea, în decurs de câteva zile. Doi cetățeni au încercat să se sinucidă: un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc.
05.06.2023 | 17:49
Doi cetateni au incercat sa se sinucida in Valcea Un tanar sa autoincendiat iar un barbat a amenintat ca isi da foc
Scene șocante în Vâlcea: doi cetățeni au încercat să se sinucidă. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, 2 iunie, și luni, 5 iunie, doi cetățeni au încercat să se sinucidă, în Vâlcea. Primul, un tânăr, s-a autoincendiat. Apoi, un alt bărbat, trecut de 50 de ani, a amenințat că își dă foc.

Scene șocante în Vâlcea: doi cetățeni au încercat să se sinucidă. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc

La finele lunii mai, un caz tragic s-a petrecut în municipiul Râmnicu Vâlcea. Un tânăr de doar 19 ani și-a dat foc lângă un liceu din oraș. Pompierii mobilizați la fața locului nu au mai putut face nimic pentru viața victimei.

ADVERTISEMENT

În același județ, alte două incidente grave s-au petrecut în debutul lunii iunie. În decurs de doar trei zile, doi cetățeni, un tânăr și un bărbat de peste 50 de ani, au fost aproape de alte două tragedii.

În ordine cronologică, primul caz a fost consemnat vineri, 2 iunie. Atunci, un tânăr de 25 de ani din zona Drăgășani a încercat să-și ia viața prin auto-incendiere. Acesta și-a turnat combustibil pe el și și-a dat foc.

ADVERTISEMENT

Din fericire, s-a răzgândit rapid. El s-a aruncat imediat într-o baltă din apropierea locuinței lui. Cu toate acestea, a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului. Echipajele de pe Ambulanța Vâlcea i-au acordat primul ajutor. Ulterior, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Craiova.

Apoi, luni, 5 iunie, un al doilea bărbat a recurs la un gest aproape similar. Cazul său s-a oprit la amenințări. Oamenii legii au ajuns la timp la fața locului pentru a evita o dramă.

ADVERTISEMENT

Din datele prezentate de presa locală, în timp ce un polițist îl ținea de vorbă, un alt agent și un jandarm au sărit asupra lui și au reușit să-l oprească să se autoincendieze. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, scrie Gazeta Vâlceană.

IPJ Vâlcea, precizări despre acest incident

Poliția Vâlcea a venit, după prânz, cu câteva precizări despre acest al doilea incident. Se pare că bărbatul care dorea să se sinucidă are 56 de ani și este din Stolniceni. În primă fază, el amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină. Avea hainele complet îmbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă.

ADVERTISEMENT

”Forțele de ordine au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem.

În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze”, precizează IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT
Tags: