News

Doi cetățeni au încercat să se sinucidă, în Vâlcea. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc

Incidente grave în județul Vâlcea, în decurs de câteva zile. Doi cetățeni au încercat să se sinucidă: un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc.
05.06.2023 | 17:49
Doi cetateni au incercat sa se sinucida in Valcea Un tanar sa autoincendiat iar un barbat a amenintat ca isi da foc
Scene șocante în Vâlcea: doi cetățeni au încercat să se sinucidă. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, 2 iunie, și luni, 5 iunie, doi cetățeni au încercat să se sinucidă, în Vâlcea. Primul, un tânăr, s-a autoincendiat. Apoi, un alt bărbat, trecut de 50 de ani, a amenințat că își dă foc.

Scene șocante în Vâlcea: doi cetățeni au încercat să se sinucidă. Un tânăr s-a autoincendiat, iar un bărbat a amenințat că își dă foc

La finele lunii mai, un caz tragic s-a petrecut în municipiul Râmnicu Vâlcea. Un tânăr de doar 19 ani și-a dat foc lângă un liceu din oraș. Pompierii mobilizați la fața locului nu au mai putut face nimic pentru viața victimei.

ADVERTISEMENT

În același județ, alte două incidente grave s-au petrecut în debutul lunii iunie. În decurs de doar trei zile, doi cetățeni, un tânăr și un bărbat de peste 50 de ani, au fost aproape de alte două tragedii.

În ordine cronologică, primul caz a fost consemnat vineri, 2 iunie. Atunci, un tânăr de 25 de ani din zona Drăgășani a încercat să-și ia viața prin auto-incendiere. Acesta și-a turnat combustibil pe el și și-a dat foc.

ADVERTISEMENT

Din fericire, s-a răzgândit rapid. El s-a aruncat imediat într-o baltă din apropierea locuinței lui. Cu toate acestea, a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului. Echipajele de pe Ambulanța Vâlcea i-au acordat primul ajutor. Ulterior, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Craiova.

Apoi, luni, 5 iunie, un al doilea bărbat a recurs la un gest aproape similar. Cazul său s-a oprit la amenințări. Oamenii legii au ajuns la timp la fața locului pentru a evita o dramă.

ADVERTISEMENT

Din datele prezentate de presa locală, în timp ce un polițist îl ținea de vorbă, un alt agent și un jandarm au sărit asupra lui și au reușit să-l oprească să se autoincendieze. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, scrie Gazeta Vâlceană.

IPJ Vâlcea, precizări despre acest incident

Poliția Vâlcea a venit, după prânz, cu câteva precizări despre acest al doilea incident. Se pare că bărbatul care dorea să se sinucidă are 56 de ani și este din Stolniceni. În primă fază, el amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină. Avea hainele complet îmbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă.

ADVERTISEMENT

”Forțele de ordine au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem.

În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze”, precizează IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați