Sport

Doi dintre stranierii de top din Liga Zimbrilor, Saeid Heidarirad și Ante Kuduz, au primit cetățenia română

Jucători exponențiali pentru campioana României la handbal, CS Dinamo, Saeid Heidarirad și Ante Kuduz, au devenit români cu acte în regulă.
07.09.2022 | 23:15
Doi dintre stranierii de top din Liga Zimbrilor Saeid Heidarirad si Ante Kuduz au primit cetatenia romana
Ante Kuduz și Saeid Heidarirad, doi dintre cei mai buni jucători ai campioanei la handbal masculin, CS Dinamo, au primit cetățenia română. Foto: facebook CS Dinamo
ADVERTISEMENT

La începutul lunii august, în prima sa ședință, noul Consiliu Administrativ din cadrul Federației Române de Handbal a anunțat aprobarea procedurilor de naturalizare a handbaliștilor Saeid Heidarirad, născut în Iran, și Ante Kuduz, născut în Croația. Procedurile au fost finalizate, iar cei doi jucători ai campioanei CS Dinamo au primit cetățenia.

Heidarirad și Kuduz sunt de-acum români cu acte în regulă

Conform procedurilor oficiale, Heidarirad și Kuduz au primit cetățenia română în urma unor Hotărâri de Guvern. Cele cu numărul 22 și 23 în ședința de marți a Executivului.

ADVERTISEMENT

Saeid Heidarirad (în vârstă de 31 de ani) evoluează pentru Dinamo din sezonul 2017/18. Portarul iranian, care are 32 de selecții pentru naționala țării sale natale, este recunoscut pentru paradele sale.

De altfel, acestea i-au determinat pe suporteri să-l supranumească ”Ninja” și ”Spider-Man”. În plus, Heidarirad este extrem de apreciat și pentru conduita sa.

ADVERTISEMENT

Pentru Heidarirad este, practic, un vis împlinit. Acesta și-a declarat în nenumărate ocazii dragostea pentru Dinamo, dar și dorința de a deveni român. ”Oricum, aici îmi petrec 11 luni pe an, în Iran una.

Sunt pregătit să locuiesc, să trăiesc pe viață în România. La București este casa mea, datorită oamenilor și celor de la club, în fiecare zi merg la Dinamo cu plăcere.

ADVERTISEMENT

Dinamo este casa mea, mă consider fiul acestui club. Aici, am crescut, mă simt parte din Dinamo. De aceea vreau să continuu la Dinamo.

Am avut multe oferte din Europa în toți acești ultimi ani. Din Macedonia, din Germania, din Franța, din Danemarca. Dar nu am luat niciodată în considerare varianta de a pleca”, a mărturisit Saeid.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Ante Kuduz are 27 de ani. Croatul a debutat la Dinamo în 2017, iar în sezonul 2019-2020 a fost declarat MVP-ul ”Ligii Zimbrilor”. În plus, interul stânga a fost nominalizat de către forul european în “All Star Team” pentru Champions League.

Kuduz are la activ trei titluri de campion cu formația antrenată de Xavi Pascual. A plecat, temporar, în Macedonia de Nord, la Vardar, de unde a revenit în luna ianuarie.

Iar acum, iată, a decis și el să aplice pentru cetățenia română. Și, evident, poate reprezenta o soluție excelentă pentru reprezentativa masculină de handbal.

ADVERTISEMENT