News

Doi frați din Vaslui, proveniți dintr-o familie săracă, visează să mănânce o pizza. Povestea tristă a Mariei și a lui Emanuel

Maria și Emanuel, doi frați din Vaslui, au o poveste de viață foarte tristă. Ei provin dintr-o familie săracă și visează să mănânce o pizza.
28.04.2023 | 23:49
Doi frati din Vaslui proveniti dintro familie saraca viseaza sa manance o pizza Povestea trista a Mariei si a lui Emanuel
Maria și Emanuel, doi frați cu mama bolnavă, visează să mănânce o pizza. Povestea tristă a familiei din Vaslui. Sursa foto: stiriest.ro
ADVERTISEMENT

Pentru Maria și Emanuel, doi frați din Vaslui, viața de zi cu zi este una extrem de grea. Cei doi visează ca într-o bună zi să mănânce o pizza, să aibă papuci noi și ghiozdane colorate.

Maria și Emanuel, doi frați cu mama bolnavă, visează să mănânce o pizza. Povestea tristă a familiei din Vaslui

Foarte mulți copii din România cunosc de la vârste extrem de fragede ceea ce înseamnă sărăcia. Este și cazul a doi frați, de 10 și 14 ani din Vaslui, care provin dintr-o familie cu mari probleme materiale.

ADVERTISEMENT

Maria și Emanuel locuiesc în comuna vasluiană Solești. De pe o zi pe alta, ei luptă să supraviețuiască alături de părinții lor. Mama, de 36 de ani, suferă de o boală gravă și face dializă. Bani în casă aduce doar tatăl. El muncește cu ziua pentru a le pune membrilor familiei o pâine pe masă.

De trei ori pe săptămână, mama Mariei și a lui Emanuel se prezintă la medic pentru dializă. În ciuda situației grave în care se află, femeia nu se gândește la boala de care suferă. Ea spune că vrea doar ca celor doi copii să le fie bine.

ADVERTISEMENT

Tânăra mamă și-a educat copiii așa cum a putut. Ea îi îndeamnă să meargă la școală și să învețe bine. Speră ca, într-o bună zi, prin educație, ei să reușească să își depășească condiția și să scape de sărăcie.

Visul celor doi copii este să aibă și ei parte, măcar o dată, de o pizza, așa cum au mulți alții cu posibilități. Cei care vor să facă un bine și să ajute familia Cazacu, o pot face luând legătura cu Roxana Palalae. Aceasta este asistentul social comunitar. Numărul ei de telefon: +40 (770) 204 201, notează Știrest.ro.

ADVERTISEMENT

În ciuda sărăciei, Maria și Emanuel au rezultate bune la școală

Asistentul social al copiilor din Vaslui spune că cei doi frați sunt conștienți că numai prin educație pot să-și depășească condiția. Cu multe lipsuri materiale în familie, Maria și Emanuel nu se dau bătuți când vine vorba de învățat. Ei învață foarte bine.

”Educația este pe primul plan pentru ei! Cei mici știu că numai învățând pot reuși în viață! Deși nevoile lor sunt multe, frații merg la școală îmbrăcați frumos, au rezultate bune și știu că într-o bună zi își vor ajută părinții să scape de sărăcie.

ADVERTISEMENT

Acum, veniturile modeste ale familiei se duc, în special, pe mâncare, așa că pentru a putea face față provocărilor vieții au nevoie de ajutor substanțial”, a mai declarat Roxana Palalae, asistentul social comunitar din Solești. Aceasta din urmă vizitează constant familia Cazacu și o ajută cu ce are nevoie.

ADVERTISEMENT