News

Doi hoți au pus pe jar Poliția Română! Cum dădeau spargeri de locuințe chiar cu proprietarii în case

Doi hoți au pus pe jar Poliția Română după ce au dat mai multe spargeri în ultima perioadă
04.09.2021 | 13:18
Doi hoti au pus pe jar Politia Romana Cum dadeau spargeri de locuinte chiar cu proprietarii in case
ADVERTISEMENT

Vorbim despre doi minori în vârstă de 15 ani care locuiesc în cartierul Cantemir din Iași. Aceștia au la activ o listă lungă de jafuri. Toate s-au desfășurat după o rețetă proprie.

În doar câteva zeci de secunde, cei doi forţau fereastra apartamentului în care doreau să intre și subtilizau obiecte de dimensiuni mici, dar de valoare.

ADVERTISEMENT

Doi hoți au pus pe jar Poliția!

Reușeau să facă acest lucru într-un timp cât se poate de scurt și, culmea, loviturile veneau chiar și cu proprietarii în locuinţe.

De fiecare dată au reuşit să intre în casele oamenilor, apoi să se facă nevăzuţi cu bunuri. Conform autorităților, aceștia preferau telefoane şi portofele, dar și bijuterii sau încălţăminte.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă spargere a avut loc în municipiul Iaşi, în ziua de 24 august. Fără teamă au dat lovitura chiar ziua în amiaza mare. Au furat mai multe bijuterii şi alte câteva bunuri, iar în numai câteva minute s-au făcut nevăzuți cu lucruri furate în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

Cu o zi în urmă, pe 23 august, aceștia au spart o altă casă. Și aici, în doar câteva zeci de secunde, au luat bunuri de aproximativ 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Un alt caz a avut loc în noaptea de 30 spre 31 iulie, tot în municipiul Iaşi. Unul dintre ei a escaladat fereastra lăsată deschisă.

A intrat direct în sufragerie și a a pus mâna pe două telefoane mobile şi mai multe parfumuri de firmă. Culmea, în casă era și proprietarul care nu a simțit nimic.

ADVERTISEMENT

Zeci de furturi au făcut cei doi în ciuda faptului că pe urmele lor s-au aflat și poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Iaşi.

În cele din urmă, cei doi au fost prinși de oamenii legii şi conduşi la audieri.  Poliţiştii au decis ca tinerii să fie internaţi la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi.

Acum, medicii trebuie să clarifice dacă minorii au avut sau nu discernământ în momentul în care au păgubit mai mulţi cetăţeni ai oraşului.

„Prejudiciul a fost recuperat în mare parte, iar bunurile au fost predate părţilor vătămate. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat“, au transmis reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi

ADVERTISEMENT