News

Doi morți și 11 răniți, după un accident grav pe DN 24A. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Un grav accident de circulație a avut loc pe DN 24A, la Popeni, fiind nevoie de activarea Planului Roșu de intervenție. Două persoane au murit și 11 au fost rănite, după ce o mașină s-a ciocnit de o căruță și de un TIR.
11.07.2022 | 22:22
Doi morti si 11 raniti dupa un accident grav pe DN 24A A fost activat Planul Rosu de interventie
Accident în Vaslui, cu 11 răniți și 2 morți. Foto: Jurnal24.ro.
ADVERTISEMENT

Accidentul grav s-a produs în zona localității Zorleni din județul Vaslui. Potrivit autorităților, coliziunea dintre un TIR, o căruță și un autoturism a făcut 11 răniți și doi morți.

Accident grav în Vaslui, cu 11 victime

DSU a activat Planul Roșu pentru intervenție la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui s-a deplasat la fața locului pentru a acționa pentru descarcerare, deblocare, evaluare și acordare de îngrijiri medicale și transport la unitățile medicale specializate.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două decese, alte două persoane au suferit leziuni de cod roșu, iar cinci persoane au fost încadrate pe cod galben, potrivit autorităților, conform Puls24.ro.

Salvatorii au dus la fața locului o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanțe SMURD și patru ambulanțe ale SAJ Vaslui, conform martorilor. Traficul pe DN 24A Bârlad – Murgeni, în zona localității Zorleni, pentru intervenția medicală de urgență. Mai mult, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurarea producerii evenimentului rutier.

ADVERTISEMENT

”Primele evaluări: două persoane decedate, două persoane cod roşu şi cinci persoane încadrate pe cod galben”, au transmis pompierii, imediat după accident.

Conform ultimei raportări, ISU Vaslui a anunțat că în evenimentul rutier au fost implicate 11 persoane. ”Un copil de 3 ani şi un adult au decedat, iar alţi doi copii – de 3 şi 4 ani – sunt inconştienţi. De asemenea, sunt victime conştiente cu politraumatisme. Alte 2 persoane sunt afara oricărui pericol, fără probleme medicale”, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Medicii, asistenţii şi pompierii paramedici acţionează pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă la locul accidentului. În funcţie de starea acestora, victimele vor fi transportate la unităţi spitaliceşti”, au completat pompierii.

La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD. De asemenea, ISU Vaslui a trimis la fața locului 10 autospeciale și 5 ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

”În accident au fost implicate un autocamion, un autoturism și un mijloc de transport cu tracțiune animală (căruță). În cele trei mijloace de transport se aflau nouă persoane. Acțiunea este în dinamică”, a transmis Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT