News

Plan roșu de intervenție în Hunedoara. Accident cu opt victime, printre care cinci copii

Un accident rutier produs în Hunedoara sâmbătă seara, 25 iunie, în localitatea Cârnești, a declanșat planul roșu de intervenție în județ. Opt persoane au fost rănite, printre care cinci copii.
25.06.2022 | 22:02
Plan rosu de interventie in Hunedoara Accident cu opt victime printre care cinci copii
Accident în Hunedoara. Opt persoane rănite, a fost activat planul roșu de intervenție. Foto: Captură video Newsro
ADVERTISEMENT

În incident au fost implicate două mașini în care se aflau opt persoane, printre care cinci copii, conform News.ro. Două dintre victime au rămas încarcerate, iar șapte persoane au fost transportate la spital, după activarea planului roșu de intervenție la nivel județean.

Accident în Hunedoara cu 8 răniți

“În această după amiază, pompierii hunedoreni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier ce a avut loc în localitatea Cârneşti.

ADVERTISEMENT

Pentru optimizarea acţiunii de răspuns, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la nivelul judeţului Hunedoara.La locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere dotate cu modul de descarcerare, o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi două echipaje SMURD încadrate de 19 pompieri”, a transmis ISU Hunedoara.

Cinci echipaje ale Serviciului de Ambulanţa Judeţean au intervenit alături de pompieri, pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor rănite.

ADVERTISEMENT

Dintre cele opt victime, cinci erau copii, potrivit autorităților. ”La sosirea forţelor de intervenţie, două victime erau încarcerate, fiind extrase din maşină de către echipajele de descarcerare.

În urma accidentului, şapte victime au fost asistate medical la faţa locului, fiind apoi transportate la Spitalul din Hunedoara, printre care şi un minor, aflat în stare de inconştienţă. Pentru un pasager nu s-a impus transportul la spital”, a completat ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Pompierii au fost nevoiți să asigure măsurile necesare preîntâmpinării izbucnirii unui incendiu la locul accidentului. Totodată, Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentului rutier.

La începutul lunii, tot în Hunedoara, un motociclist de 43 de ani din Alba a murit într-un teribil accident de circulaţie, după ce a intrat în coliziune cu un autoturism pe DN 66, Simeria-Călan.

ADVERTISEMENT

Informația a fost furnizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara: ”Se pare că motociclistul nu a mai putut evita impactul şi a lovit autoturismul în partea stânga – spate, în momentul în care cel aflat la volan se încadrase pentru a vira stânga, spre localitatea Tâmpa. (…) În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”.

ADVERTISEMENT