News

Doi polițiști și un pompier din SUA au fost uciși în timpul unei misiuni. Atacatorul a tras chiar din casa la care au fost chemaţi

Doi polițiști au fost uciși în Burnsville, Minneapolis, în timp ce interveneau la o dispută familială. Alături de ei a murit și un tânăr pompier.
19.02.2024 | 13:59
Doi politisti si un pompier din SUA au fost ucisi in timpul unei misiuni Atacatorul a tras chiar din casa la care au fost chemati
Doi polițiști și un pompier din SUA au fost uciși în timpul unei misiuni. Atacatorul a tras chiar din casa la care au fost chemaţi
ADVERTISEMENT

Polițiștii aveau 27 de ani și au fost uciși prin împușcare, în statul american Minnesota. Autoritățile transmit că o persoană a sunat la 911 și a anunțat că are loc o ”dispută conjugală”, astfel că oamenii legii s-au deplasat la fața locului. Atacatorul a murit în schimbul de focuri, în timp ce șapte copii cu vârsta între 7 și 15 ani au fost salvați.

Doi polițiști și un pompier din SUA au fost uciși în timpul unei misiuni

Guvernatorul statului Tim Walz a refuzat să precizeze în ce circumstanțe a murit suspectul. ”Poliţiştii şi pompierul ucişi au fost trimişi la o intervenţie în urma unui apel telefonic al unei familii în pericol”, a transmis guvernatorul, conform CBS News.

ADVERTISEMENT

Totodată, guvernatorul a anunțat că acest incident ”rupe sufletul tuturor”. Un al 3-lea polițist a fost rănit prin împușcare în acel schimb de focuri, însă este în afara oricărui pericol. Apelul la 911 a fost înregistrat la ora 1:50 noaptea, și anunța că la o casă din Burnsville ”un bărbat era înarmat și se baricadase împreună cu familia sa”.

Autoritățile au transmis că au negociat inițial cu bărbatul, după care acesta a deschis focul. Conform lui Drew Evans, reprezentantul Poliției din Burnsville, în casa atacatorului au fost găsite mai multe arme de foc, însă e neclar dacă vorbim despre pistoale sau puști semiautomate.

ADVERTISEMENT

”Suntem doar la începutul anchetei”, a punctat Evans. Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, la fața locului era staționat un vehicul blindat al trupelor speciale de intervenție, asupra căruia s-au tras cel puțin 7 focuri de armă.

Cu toate că autoritățile au refuzat să vorbească despre identitatea atacatorului, se pare că acesta ar fi Shannon Cortez Gooden, un individ în vârstă de 38 de ani. În 2020, bărbatul solicita autorităților să îi dea dreptul să dețină arme de foc, drept pe care îl pierduse în 2008 când fusese condamnat penal.

ADVERTISEMENT

Tragedie în SUA: doi polițiști au murit în timp ce încercau să salveze o familie

Potrivit altor surse din anchetă, bărbatul s-a sinucis. Mai mult, acesta ar fi încercat să violeze unul dintre copiii prezenți în casă, motiv pentru care au fost chemați polițiștii, potrivit publicației mncrime.com.

”Oamenii noștri vin la muncă în fiecare zi și sunt dispuși să ofere sacrificiul suprem al vieții lor, dar nimeni nu se așteaptă ca asta să se întâmple. Este o zi tragică. Suntem cu toții în doliu și încercăm cu toții să înțelegem ce s-a întâmplat și de ce”, a declarat șeful pompierilor din Burnsville, BJ Jungmann.

ADVERTISEMENT

”Mergem la muncă în fiecare zi știind că este o posibilitate să ne pierdem viața pentru a o proteja pe voastră. Și încă ne prezentăm. Este ceva ce nu veți înțelege dacă nu o faceți”, a declarat și șefa poliției din Burnsville, Tanya Schwartz.

ADVERTISEMENT
Tags: