News

Doi români au furat de la autoritățile din SUA 5 milioane de dolari. Cu ce schemă au dat lovitura

Un cuplu de români, acuzat de fraudă și spălare de bani în SUA. Femeia și bărbatul au obținut 5 milioane de dolari în mod ilegal
19.02.2024 | 20:32
Doi romani au furat de la autoritatile din SUA 5 milioane de dolari Cu ce schema au dat lovitura
Schema frauduloasă cu care doi români au păcălit instituțiile din SUA cu 5 milioane de dolari. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi români, soț și soție, au pus umăr la umăr și au reușit să înșele instituțiile din Statele Unite ale Americii de la care au obținut în total cinci milioane de dolari.

Cuplu de români acuzați de spălare de bani în SUA

Cei doi indivizi, în vârstă de 29 și 30 de ani, sunt acuzați de comiterea unor fapte de fraudă și spălare de bani, după ce au pus la punct o schemă bine elaborată.

ADVERTISEMENT

Banii obținuți în urma fraudelor erau destinați subvențiilor de șomaj, concepute pentru a ajuta persoanele afectate de pierderea locurilor de muncă în timpul pandemiei de Covid-19.

Astfel, aceștia au depus repetat cereri de beneficii la Departamentul pentru Dezvoltare a Forței de Muncă din California, folosind documente falsificate cu care au reușit să păcălească autoritățile din SUA, dar nu pentru multă vreme.

ADVERTISEMENT

Profitând de această oportunitate, cei doi români și-au cumpărat o mașină de lux în valoare de zeci de mii de dolari din banii obținuți ilegal și au cheltuit fără rețineri banii de la statul american.

Românii și-au luat BMW X6 cu banii furați din America

Bărbatul a primit suma de peste 28.000 de dolari în numele său și 244.050 de dolari pentru alte persoane, inclusiv pentru soția sa. Înainte de a fi capturați, cei doi infractori au cheltuit deja o parte din acești bani, iar o altă sumă a fost transferată în România, scrie  timesofsandiego.com.

ADVERTISEMENT

Procurorii au arătat că cei doi au transferat aproximativ 200.000 de dolari din profiturile obținute ilegal către conturi din România. În plus, cu banii proveniți din activitățile frauduloase, cuplul și-a achiziționat un vehicul BMW X6 din 2020, pentru care au plătit 105.044 de dolari.

Procurorul american din San Diego, Tara McGrath, a declarat că: „aceste fonduri de ajutor Covid au fost menite să ofere ajutor financiar critic în timpul pandemiei. În schimb, banii au fost folosiți pentru a cumpăra mașini de lux și bijuterii.”

ADVERTISEMENT

Autoritățile române, în colaborare cu cele american, au confiscat ulterior vehiculul și le-au luat celor doi soți inclusiv o sumă de bani și mai multe ceasuri de lux. Procesul în care își pot primi sentința este stabilit pentru 20 mai, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT