News

Cuplul de români care s-a îmbogățit din haine furate de la Gucci. Cine sunt soții care au făcut peste 1 milion de euro

Un cuplu de români a făcut avere din vânzarea de haine de lux furate. Peste 1 milion de euro pagubă, până au fost prinși
15.11.2023 | 23:35
Cuplul de romani care sa imbogatit din haine furate de la Gucci Cine sunt sotii care au facut peste 1 milion de euro
În locuința celor doi s-au găsit bunuri de circa 400.000 de euro Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Doi soți din București au dus o viață de lux din furtul și comercializarea de haine furate de la branduri importante. Au ajuns după gratii după ce au fost denunțați de Casa Gucci.

Cuplul de români care s-a îmbogățit din haine furate de la Gucci

Obiectele vestimentare furate erau depozitate în garsoniera celor doi din cartierul Colentina. Prejudiciul este de peste un milion de euro. Gucci, Balenciaga sau Dolce & Gabbana sunt câteva dintre brandurile de lux de pe urma cărora cei doi soți au câștigat zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Ancheta este în plină desfășurare, iar anchetatorii nu au stabilit încă, cu exactitate, de unde luau cei doi produsele. Obiectele vestimentare erau scoase la vânzare pe internet, pe un site de resale, dedicat mărcilor de lux. Așa le-au găsit și reprezentanții Casei Gucci, care i-au sesizat pe anchetatori.

Polițiștii au descins marți în garsoniera celor doi soți, unde au găsit mai multe haine şi accesorii de la branduri lux, în valoare de 400.000 de euro. În faţa blocului era parcată o mașină cumpărată, cel mai probabil, cu banii obținuți ilegal. Toate au fost ridicate de agenți, relatează Observator.

ADVERTISEMENT


Până acum, anchetatorii au reușit să facă legătura între produsele vândute de cei doi soți pe piața românească și produse furate în ultimii doi ani din mai multe magazine din Italia. Prejudiciul total depășește 1,3 milioane de euro. Polițiștii i-au reținut pe cei doi soți și i-au adus la audieri.

Cei doi nu erau nici măcar discreți. Potrivit sursei citate, cuplul se afișa înconjurat de branduri de lux pe internet și în cercurile de prieteni. Purtau obiectele vestimentare pe care nu le vindeau, plecau des în vacanțe, participau la prezentări de modă și pozau într-un cuplu fericit și potent financiar.

ADVERTISEMENT

Începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse spre vânzare produse despre care exista bănuiala că fac parte din cele sustrase din Italia.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, a declarat Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Cei doi riscă până la cinci ani de închisoare. Dacă polițiștii italieni vor descoperi că românii erau implicați direct în furtul obiectelor vestimentare, pedeapsa va fi mult mai aspră.

ADVERTISEMENT