News

Doi români au murit în incendiul din Valencia. Confirmare oficială din partea MAE

Bilanț tragic după incendiul devastator din Valencia. MAE confirmă că doi români și-au pierdut viața în urma evenimentului
27.02.2024 | 23:04
Doi romani au murit in incendiul din Valencia Confirmare oficiala din partea MAE
Doi cetățeni români printre victimele incendiului devastator din Valencia. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / X / AlexandruC4
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că doi cetățeni români au pierit în incendiul tragic care a avut loc la o clădire de locuințe din Valencia pe data de 22 februarie 2024.

Doi români au muri în incendiul din Valencia

Deși identitatea exactă a victimelor nu a fost dezvăluită, există suspiciuni că acestea ar putea fi cele două femei românce, mamă și fiică, care erau date dispărute după tragedie.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spaniole, prin intermediul Consulatului României la Castellon de la Plana, au comunicat această informație în urma procesului de identificare a victimelor.

Potrivit comunicatului emis de MAE, autoritățile spaniole au încheiat procesul de identificare a victimelor și au confirmat decesul a doi cetățeni români, inițial raportați ca fiind dispăruți.

ADVERTISEMENT

„În continuarea informațiilor cu privire la situația cetățenilor români afectați de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți”, potrivit comunicatului emis de MAE.

Cetățenii români afectați de incendiu au cerut asistență consulară

Ministerul Afacerilor Externe a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a precizat că acestea au fost informate de deces conform procedurilor legale

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în contact cu autoritățile spaniole și cu cetățenii români afectați de incendiu, oferind asistență consulară și monitorizând evoluția situației.

MAE a subliniat că cetățenii români care necesită asistență consulară pot apela la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana.

ADVERTISEMENT

Tragedia din Valencia

Incendiul devastator a cuprins o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia, lăsând în urmă un bilanț provizoriu de zece morți și până la 15 persoane date dispărute.

Incendiul s-a răspândit rapid, fiind amplificat de vântul puternic, iar mai multe persoane au fost prinse în bloc, încercând cu disperare să scape din flăcări.

ADVERTISEMENT
Tags: