News

Două românce, dispărute în incendiul din Valencia. ”Erau aici de aproape doi ani”

Incendiul din Valencia a șocat toată Europa, după ce peste 10 oameni și-au pierdut viața și mai multe persoane sunt dispărute, după ce un bloc de 14 etaje a ars din temelii.
26.02.2024 | 10:58
Doua romance disparute in incendiul din Valencia Erau aici de aproape doi ani
Două românce, dispărute în incendiul din Valencia. ”Erau aici de aproape doi ani”. Foto: PRO TV
ADVERTISEMENT

Printre persoanele dispărute se află două românce, lucru confirmat de administratorul imobilului. Cu toate acestea, MAE a reacționat și a anunțat că momentan nu există o concluzie oficială că cele două românce ar fi murit în incendiu.

Două românce, dispărute în incendiul din Valencia

”Autorităţile locale din Valencia nu au confirmat până la acest moment existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, a transmis MAE. Conform Știrile PRO TV, administratorul blocului, Adriana Banu, spune că cele două persoane posibil dispărute aveau 15 și 18 ani.

ADVERTISEMENT

”Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei.

Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie.

ADVERTISEMENT

Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a declarat Adriana Banu. La rândul său, un alt român care locuia acolo, Cătălin Ștefan, a mărturisit că el și familia sa au rămas fără acte, care au ars în urma incendiului.

”Noi am rămas fără acte. Nu avem paşaport, nu avem buletin, în afară de carnetul de conducere de aici şi de documentul de aici nu avem. Nu avem certificate de naştere, de căsătorie, absolut nimic”, a explicat bărbatul.

ADVERTISEMENT

MAE sare în ajutorul românilor care și-au pierdut documentele în incendiu

Între timp, oficialii MAE încearcă să afle cu exactitate dacă fetele din România au murit, sau doar nu erau în bloc în momentul incendiului. ”Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, a precizat MAE. Mai mult, reprezentanții MAE vor încerca să-i ajute pe toți românii care și-au pierdut actele în incendiu.

ADVERTISEMENT

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au concluzionat reprezentanţii MAE. Un incendiu imens a distrus un bloc de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia.

Astfel, 10 persoane au murit și 15 au fost dispărute. În timpul acestui incendiu, care a cuprins tot blocul în 30 de minute, din cauza vântului puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane și încercau să scape de flăcări.

ADVERTISEMENT