Life

Doi români și-au deschis o afacere de succes în România, după 14 ani de muncă în străinătate. Nu s-au mai mai uitat în urmă: „Le-am avut pe toate”

Doi români care au petrecut aproape un deceniu și jumătate în străinătate au decis să mai dea o șansă țării natale și au dat lovitura.
04.05.2024 | 14:17
Doi romani siau deschis o afacere de succes in Romania dupa 14 ani de munca in strainatate Nu sau mai mai uitat in urma Leam avut pe toate
Doi români au dat lovitura în România după ani întregi în străinătate. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce au muncit ani întregi în străinătate și au reușit să obțină viața la care visau, doi români au renunțat la tot și s-au întors acasă. Au dat Anglia pe Porumbacu de Jos și nu au nici urmă de regret.

Povestea de succes a doi români întorși în străinătate

În căutarea unui trai mai bun, mulți români pleacă în străinătate. Și în timp ce unii nu vor să mai audă de România, alții aleg să se întoarcă și pun umărul la dezvoltarea țării, deschizând afaceri de succes. 

ADVERTISEMENT

Este și cazul a doi tineri, soț și soție, care după ce au locuit 14 ani în Anglia, au decis să revină acasă. Cu ajutorul fondurilor europene au pus bazele unei ferme ultramoderne, situată lângă Porumbacu de Jos, la poalele Munților Făgăraș.

Andrei aveai numai 18 ani când a plecat de acasă. În buzunar avea 300 de euro, de altfel, împrumutați. Inițial, a lucrat ca muncitor necalificat pe diferite șantiere. Dar Anglia i-a oferit șansa de a studia și de se dezvolta.

ADVERTISEMENT

La rândul său, soția sa, Oana, a avansat în carieră. Astfel că, împreună, cei doi români plecați în străinătate au reușit să aibă o viață de vis. Și-au cumpărat chiar și două case și își permiteau orice vacanță.

Totuși, și-au dat seama că nimic din toate aceste lucruri nu-i face fericiți. „După ce le-am avut pe toate, și bani, și vacanțe scumpe și de toate, mi-am dat seama că .. nu merită toată alergătura asta pentru niște amărâți de bani”, a povestit Andrei, conform antena3.ro. 

ADVERTISEMENT

Au luat-o de la zero în România

În România au luat-o de zero și au înființat ferma de vaci Angus pe două hectare de pășune. Cu ajutorul banilor strânși, dar și a fondurilor europene, și-au văzut dorința devenind realitate.

„Am accesat în 2019 fonduri europene. Două milioane de euro, cofinanțare 10%…am fost norocos. Ultimul din sesiunea aia. Am adus banii din străinătate… Toți i-am adus acasă și am finalizat ce ne-am pus în cap.

ADVERTISEMENT

Avem un saivan de capacitate 400, 50 e maternitate, 350 este restul de hală. În saivan avem plug, fântâni cu apă, lumină, perii pentru masaj la văcuțe, curățare …avem și muzică clasică. Încercăm să fie un lanț închis, să fie o fermă biodinamică oarecum”, a adăugat bărbatul.

ADVERTISEMENT