News

Doi soți au mers să se relaxeze în vacanță în Egipt, dar s-au stins în camera de hotel din cauza unui tratament împotriva ploşniţelor

Un cuplu britanic a avut parte de o moarte cruntă în timpul unei vacanţe despre care credeau că o să fie de vis. Tragedia s-a petrecut în staţiunea Hurghada.
11.11.2023 | 14:30
Doi soti au mers sa se relaxeze in vacanta in Egipt dar sau stins in camera de hotel din cauza unui tratament impotriva plosnitelor
Cei doi soţi au murit în vacanţa din Hurghada Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cuplu britanic a murit în timp ce se afla în vacanță într-o stațiune egipteană populară, după ce camera alăturată din hotelul în care cei doi erau cazaţi în Hurghada a fost deratizată cu insecticid împotriva ploșnițelor.

Vaporii s-au infiltrat pe sub o uşă interioară

Autopsia medicilor legişti a relevat că britanicii au murit din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon, după ce un pesticid a fost pulverizat în camera alăturată, pentru a ucide ploșnițele de pat.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, John și Susan Cooper erau cazați la hotelul Steigenberger Aqua Magic din stațiunea Hurghada de la Marea Roșie, când camera vecină a fost stropită cu pesticidul Lambda pentru a extermina insectele. În unele țări, acest pesticid este diluat cu o substanță numită diclormetan, care determină organismul să metabolizeze sau să absoarbă monoxidul de carbon.

Camera igienizată, care a fost sigilată cu bandă adezivă în jurul ușii, ar fi fost totuşi conectată la camera cuplului britanic printr-o ușă interioară.

ADVERTISEMENT

Fără să bănuiască ce s-a întâmplat, cei doi s-au întors seara în camera lor, pentru a dormi, dar a doua zi fiica lor a descoperit că sunt grav bolnavi. John Cooper, în vârstă de 69 de ani, a fost declarat decedat la hotel, în timp ce soția sa Susan, în vârstă de 63 de ani, a murit câteva ore mai târziu la spital.

A fost deschisă imediat o anchetă, iar în prima zi a audierior un turist german a spus că a raportat conducerii hotelului despre o infestare de ploșnițe într-o cameră adiacentă, a cărei ușă interioară era încuiată. A doua zi camera a fost tratată de personalul de curăţenie cu pesticid Lambda.

ADVERTISEMENT

Germanul Dominik Bibi a declarat că soacra lui a rezervat camera 5106, alături de cea a soţilor Coopers. „La intrare, am simțit imediat un miros ciudat, asemănător cu mirosul de mucegai sau de umezeală”, a spus turistul neamţ.

Acesta a adăugat că a văzut mai târziu trei bărbați, dintre care unul ținea un recipient cu pesticide, despre care a presupus că erau folosite pentru a scăpa de ploșnițe. După aproximativ cinci sau 10 minute, muncitorii au ieșit din cameră și au sigilat-o cu bandă adezivă.

ADVERTISEMENT

„Nu aș spune că treaba a fost făcută foarte profesionist”, a continuat germanul, adăugând că aerul condiționat al hotelului nu funcționa în acea zi.

Nepoata cuplului a scăpat cu mare noroc

Dr. James Adeleli, medic legist senior al comitatului englez Lancashire, a confirmat că moartea a fost cauzată de otrăvirea cu monoxid de carbon ca urmare a inhalării vaporilor de la pulverizarea unui pesticid care conține diclormetan.

Nepoata celor doi, pe atunci în vârstă de 12 ani, dormea ​​într-un pat de o persoană în camera bunicilor, despre care spunea că „mirosea a drojdie”. La ora 1 a.m. John Cooper a sunat pentru a spune că nu se simte bine și a dus-o înapoi în camera mamei ei, un etaj mai sus. A doua zi, domnul și doamna Cooper au lipsit de la micul dejun, iar fiica lor, Kelly, a descoperit că sunt grav bolnavi, spunând că tatăl ei a venit la ușă și a spus „Chiar nu mă simt bine”, în timp ce a început să vomite.

Femeia a povestit la audieri că mama sa stătea întinsă în pat, „gemând”, cu urme de vomă în păr și în toată camera, unde a sesizat un miros ciudat, „greu”. Doi medici au fost chemați, dar a spus că au acționat în „modul de panică”, deoarece starea părinților ei părea să se înrăutățească, iar tatălui ei îi era greu să respire. Kelly a adăugat: „Ochii lui aveau un fel de… privire sticloasă, intensă”.

John Cooper a fost declarat mort pe podeaua camerei de hotel, în timp ce soția sa a fost dusă la clinica hotelului, unde era „foarte agitată” și delirând. Femeia, care a fost transportată la spital cu ambulanța, a murit la scurt timp după aceea. Ambii turiști decedați au fost repatriați în Marea Britanie în sicrie galvanizate, sigilate.

ADVERTISEMENT