Life

Cum să scapi de ploșnițele de pat fără soluții chimice. Ai nevoie de câteva lucruri banale din casă

Cum să elimini ploșnițele de pat. Nu ai nevoie de soluții chimice. Trucuri banale pe care le poți aplica acasă. Sunt foarte eficiente.
06.11.2023 | 16:09
Cum sa scapi de plosnitele de pat fara solutii chimice Ai nevoie de cateva lucruri banale din casa
Metode de eliminare a ploșnițelor. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ploșnițele de pat sunt o problemă cu care se confruntă multe persoane, iar dacă nu se iau măsuri pentru eliminarea și prevenirea lor, aceste insecte nu doar că se vor înmulți de la o zi la alta, dar vor intra în contact și cu omul, provocând leziuni.

Trucuri banale de eliminare a ploșnițelor de pat

Ploșnițele de pat se ascund de obicei sub saltele sau prin mobile, dulapuri. Stau lipite una de alta și depun ouă, iar atunci când ies la suprafață sunt nocive pentru sănătatea noastră. Ne pot mușca și ne provoacă o roșeață puternică a pielii, alergii, mâncărimi intense și uneori chiar ajungem la spital din cauza lor.

ADVERTISEMENT

Aceste insecte se hrănesc în general noaptea cu sângele nostru, iar înțepăturile lor nu sunt dureroase, fiindcă elimină un anestezic în momentul când pătrund în piele. Există suspiciuni chiar că ploșnițele de pat transmit virusuri, dar oamenii de știință încă cercetează o astfel de ipoteză.

Ploșnițele de pat se pot ”cuibări” și în gențile, hainele noastre, așadar trebuie luate măsuri de urgență dacă le zăriți în orice colțișor al casei. Multă lume apelează la soluții din comerț pentru a le ucide, iar alți oameni contactează firme de dezinsecție.

ADVERTISEMENT

Totuși, oricât de gravă ar fi problema ploșnițelor, sunt eficiente și metode naturale și care nu-ți pun în pericol sănătatea. De-a lungul timpului, s-au mai ivit situații când oamenii au început să aibă diferite simptome din cauza mirosului soluțiilor din comerț sau a celor aplicate de firme specializate în dezinsecție.

Unul dintre trucuri este ca atunci când depistezi ploșnițe de pat să pornești aspiratorul și să le extragi. Ulterior, scoate sacul în care au fost aspirate, leagă-l bine și aruncă-l la gunoi. Cu toate că aspiratorul le poate elimina bine, nu uita să mai arunci încă un ochi, pentru a te asigura că nu s-au depus și ouă.

ADVERTISEMENT

Spală rufele/lenjeria de pat la temperaturi ridicate

De altfel, ca să te asiguri că ploșnițele de pat nu au ajuns și pe haine, spală rufele la temperaturi ridicate. La minim 60 de grade este indicat să le bagi la mașina de spălat. Așa insectele vor muri și inclusiv ouăle lor se vor distruge rapid.

Totodată, s-a dovedit a da rezultat și aparatul cu abur. Deși este o operațiune care necesită mai mult timp, în acest fel te vei asigura că orice dăunător sănătății tale va fi eliminat. Află și că există huse speciale pentru prevenirea ploșnițelor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, fiți precauți și aveți grijă în primul rând de igiena casei. Fără o curățenie corespunzătoare, în locuință pot apărea și gândaci, nu doar ploșnițe. În același timp, nu uitați să aerisiți și să scoateți toate obiectele vechi. Mobilierele putrede, de exemplu, pot conține insecte nocive.

ADVERTISEMENT
Tags: