News

Doi tineri din Iași au scos la vânzare trotinete de închiriat din oraș. Cum au scos GPS-urile de pe acestea

Doi tineri ieșeni au îndepăratat cipurile GPS de pe mai multe trotinete electrice care pot fi închiriate și le-au scos la vânzare pentru prețuri care ajung la 300 de lei.
26.04.2022 | 20:27
Doi tineri din Iasi au scos la vanzare trotinete de inchiriat din oras Cum au scos GPSurile de pe acestea
Cei doi tineri din Iași scoteau trotinetele la vânzare cu 300 de lei. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Presa locală din Iași notează că doi tineri din municipiu, inspirați de trotinetele electrice care pot fi închiriate, au pus bazele unei “afaceri” proprii care ar putea să ducă la anchetarea acestora.

O afacere cu trotinete electrice

Afacerea pe care cei doi tineri, Ștefan Casapu și Eduard Hadarag au pus-o pe picioare implica vânzarea trotinetelor electrice care pot fi închiriate prin intermediul unei aplicații. Singurul impediment pe care cei doi l-au avut a fost reprezentat de măsurile de siguranță puse de firma care decide aceste trotinete, notează BZI.

ADVERTISEMENT

Mai exact, astfel de trotinete au, pe lângă baterie, și o serie de cipuri care sunt folosite pentru a monitoriza poziția acestora. Cei doi tineri distrugeau casetele în care se aflau aceste elemente de siguranță și după scoteau le scoteau la vânzare.

După cum notează jurnaliștii de la BZI, cei doi au reușit să scoată dispozitivele de urmărire de pe șase trotinete electrice și au încercat să le scoată la vânzare, răspândind detalii despre “oferta” lor printre cunoscuți.

ADVERTISEMENT

Inițial, eu au găsit un cumpărător dispus să le ofere 800 de lei pentru cele șase trotinete electrice. Cu toate acestea, cei doi ieșeni ar fi încercat să le vândă și la bucată, cu câte 300 de lei.

Jurnaliștii au discutat cu aceștia, încercând chiar să orchestreze o tranzacție cu aceștia. Cu toate acestea, cei doi tineri au fost suspicioși în ceea ce privește o posibilă tranzacție cu persoane necunoscute.

ADVERTISEMENT

“Spuneți cine sunteți și poate am (n.r. – trotinete). Cine v-a dat numărul meu? E cam dubios că m-ați sunat așa, dintr-o dată! Nici nu aveți poză pe WhatsApp… Dacă vreți, veniți la 5 (n.r. – ora 17:00) să le vedeți”, le-ar fi spus unul dintre tineri reporterilor.

Cei doi tineri nu sunt anchetați de polițiști

Trebuie subliniat faptul că aceste trotinete electrice au fost scoase la vânzare la nici o lună după ce compania care le deține și-a extins serviciul de închiriere în Iași.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie subliniat și faptul că, momentan, comerțul cu trotinete electrice furate pe care cei doi tineri l-au pus pe picioare nu este anchetat de oamenii legii din Iași și asta deoarece compania care le deține încă nu a depus o plângere în acest sens.

Chiar dacă nu sunt anchetați pentru trotinetele pe care le-au scos la vânzare, sursele citate de BZI indică faptul că cei doi tineri au mai avut probleme cu legea, pe numele lor fiind depuse mai multe plângeri și fiind deschise mai multe dosare penale.

ADVERTISEMENT
Tags: