News

Doi tineri din Satu Mare au plonjat cu mașina în Someș. Unul a fost salvat, iar al doilea este căutat de scafandri

Doi tineri au ajuns sâmbătă cu autoturismul în râul Someș, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 18 ani, a fost scos din apă de echipajele de salvare
01.07.2023 | 19:30
Doi tineri din Satu Mare au plonjat cu masina in Somes Unul a fost salvat iar al doilea este cautat de scafandri
Doi tineri au ajuns cu mașina în Someș. Unul a fost salvat. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Intervenția unui elicopter SMURD a fost solicitată sâmbătă în localitatea Băbășești, din județul Satu Mare, acolo unde doi tineri au ajuns cu autoturismul în râul Someș. Unul dintre aceștia, în vârstă de 18 ani, a fost scos din apele râului de echipajele de salvare, cel de-al doilea fiind încă căutat de echipajele de salvare.

Doi tineri, ajunși cu mașina în râul Someș

Un alt accident tragic a avut loc sâmbătă, de data aceasta în județul Satu Mare, acolo unde doi tineri au ajuns cu mașina în care se aflau în apele Someșului. Una dintre victime a fost, tânărul în vârstă de 18 ani, a scos scoasă din apă în stare conștientă, primind îngrijiri la fața locului.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea tânăr care se mai afla în autoturism nu a fost găsit de către echipajele de salvare, fiind trimis în sprijinul operațiunii de salvare un echipaj de scafandri. „Pentru căutarea celei de-a doua victime, a fost trimis în sprijin un echipaj cu 4 scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa”, a tprecizat ISU.

La fața locului a intervenit detașamentul de pompieri de la Satu Mare cu o autospecială de descarcerare, un autocamion cu două bărci, o ambulanță SMURD B2 si ambulanța SMURD TIM. De asemenea, salvatorii de la fața locului au solicitat și intervenția unui elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

Echipajele de salvare speră că acesta a reușit să iasă singur din mașină ajunsă în apele Someșului și de aceea încearcă astfel localizarea lui din aer. Autoritățile nu știu cum au ajuns cei doi în apele Someșului în condițiile în care în zona accidentului nu există decât un drum agricol, paralel cu râul. Polițiștii suspectează că șoferul mașinii conducea cu viteză pe acest drum și că ar fi pierdut controlul mașinii care a aterizat în apele râului.

Tragedii cu mașini ajunse în apele râurilor

Acest tip de accidente, cu șoferii care ajuns cu autoturismele în apele râurilor, se dovedesc a fi fatale în multe cazuri, mai ales când apa râurilor este adâncă și înghite autovehiculele. În astfel de cazuri, chiar și atunci când nu sunt curenți puternici și șoferii sunt conștienți, este foarte dificil să iasă din autoturism, presiunea apei făcând dificilă deschiderea ușilor.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, în data de 22 iunie, un alt șofer a ajuns în apele râului Arieș, în zona Buru-Lungești, din județul Cluj. Și în acest caz, echipajele de salvare au intervenit cu mai multe autospeciale dar și cu un echipaj de scafandri. În acest caz, polițiștii nu l-au mai găsit pe șoferul autoturismului chiar și după ce au scos la mal autovehiculul.

În urmă cu un an, doi tineri din Bistrița și-au pierdut viața după ce au ajuns cu mașina în care se aflau în apele râului Bistrița. Autoritățile au găsit autovehiculul și trupurile celor doi tineri, vârste de 36 și 37 de ani, în interiorul mașinii abia după două zile, în condițiile în care mașina a fost complet acoperită de apă.

ADVERTISEMENT

Un alt caz s-a petrecut în vara anului trecut în județul Giurgiu, acolo unde localnicii au reușit să salveze un șofer care a ajuns cu autovehiculul în râul Argeș, în zona barajului de la Mihăilești. În acest caz șoferul a ieșit cu ușurință din mașină, în condițiile în care aceasta a intrat sub apă doar pe jumătate. Martorii de la fața locului nu doar că l-au ajutat pe șofer să iasă din mașină, dar au reușit și să ancoreze autovehiculul cu o chingă pentru ca acesta să nu ajungă complet sub apă.

ADVERTISEMENT