News

Doliu în armata română! Mesaj trist al ministrului: „Cătălin a plecat dintre noi mult prea devreme”

18.10.2020 | 10:08
Doliu in armata romana Mesaj trist al ministrului Catalin a plecat dintre noi mult prea devreme
ADVERTISEMENT

Doliu în armata română! Chiar ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă a fost cel care anunțat tragedia. Conform acestuia, generalul de brigadă Ionică Cătălin Ticulescu a încetat din viață.

Ciucă nu a ezitat și l-a numit pe acesta „un ofițer foarte apreciat cu multe misiuni în teatrele de operații”. Ministrul a postat un mesaj de condoleanțe pentru rude pe o rețea de socializare

ADVERTISEMENT

“Am aflat cu mare tristețe despre trecerea către cele veșnice a generalului de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu. Un om căruia i se putea citi bunătatea în privire, un om cu un caracter unic, un militar deosebit, un camarad de nădejde.

Doliu în Armata României

Cătălin a plecat dintre noi mult prea devreme! Un ofițer foarte bine pregătit, cu experiența misiunilor în teatrele de operații, generalul Ticulescu a absolvit Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forțelor Terestre ale SUA, al Facultății de Comandă şi Stat major.

ADVERTISEMENT

Avea o diplomă de master în Securitate şi Apărare Națională, UNAp, absolvent al Cursului de infanterie pentru ofițeri de infanterie marină ai SUA, precum și multe alte cursuri de pregătire de specialitate.

Sunt alături de familia îndoliată, căreia îi transmit sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat de ministrul Nicolae Ciucă, pe Facebook

ADVERTISEMENT

Cine a fost generalul de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu

Ionică-Cătălin Ticulescu era născut la 1 aprilie 1970 la Brezoi. Acesta a îndeplinit de-a lungul anilor funcții importante. Din 2018 era comandant al Centrului Naţional de Instruire Întrunită „GETICA”.

Un an de zile, Ticulescu a fost împuternicit Comandant al Centrului Naţional de Instruire Întrunită „GETICA” și doi ani de zile, comandant al Unităţii de Integrare a Forţelor NATO.

ADVERTISEMENT

Am aflat cu mare tristețe despre trecerea către cele veșnice a generalului de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu.Un om…

Geplaatst door Nicolae Ionel Ciucă op Zaterdag 17 oktober 2020

Acesta a condus și Batalionul 495 I. și a fost din 2011 până în 2014 ofiţer 4 pentru operaţii şi situaţii de criză în Compartimentul Ofiţeri de Stat Major NATO la Reprezentanţa Militară a României la NATO şi UE.

De asemenea, acesta a participat la misiunile armatei române dincolo de hotarele țării: Din decembrie 2005 până în iunie 2006 a fost ofiţer de Legătură pentru Batalionul 341 Infanterie, Enduring Freedom/ISAF, în Afganistan.

Un an de zile a lucrat ca observator Militar în cadrul Misiunii OSCE de Monitorizare a Frontierei, Georgia. Pentru serviciile aduse României, Ionică-Cătălin Ticulescu a fost recompensat cu mai multe distincţii şi decoraţii.

De altfel, chiar actualul președinte al României, Klaus Iohannis îl decorase în urmă cu un an de zile.

 

ADVERTISEMENT