Sport

Doliu în echipa națională a României. S-a stins din viață la doar 53 de ani

S-a stins din viață bucătarul turc care i-a hrănit pe tricolori vreme de două decenii. Anunțul a fost făcut chiar de FRF.
16.08.2021 | 12:29
Doliu in echipa nationala a Romaniei Sa stins din viata la doar 53 de ani
Fostul bucătar al echipei naționale s-a stins din viață, la 53 de ani. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Yalcin Cadîr, turcul care a lucrat mai bine de 20 de ani ca bucătar-șef al echipei naționale a României, s-a stins din viață, în acest weekend, la doar 53 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Federației Române de Fotbal, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Acesta le-a gătit „tricolorilor” până în 2016, când a fost înlocuit de Răzvan Burleanu în contextul acuzațiilor aduse medicului Pompiliu Popescu. „Cu o zi înainte de meciul cu Finlanda, jucătorii au mâncat cartofi prăjiți și tocăniță. Ce a rezultat? Au avut probleme digestive”, spunea președintele forului de la Casa Fotbalului, deși „realitatea din teren” era cu totul alta.

ADVERTISEMENT

Potrivit gsp.ro, în meniul de la acea vreme erau incluse preparate precum calcan sau lup de mare şi pulpe de pui grill ori curcan la cuptor, în timp ce „tocăniţa de pui” a fost inclusă abia a doua zi după meci.

A murit fostul bucătar-șef al naționalei României

Federația Română de Fotbal, întreg staff-ul și jucătorii echipei naționale de fotbal a României regretă dispariția, la vârsta de 53 ani, a lui Yalcin Cadîr.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de două decenii acesta a fost bucătarul echipei naționale de fotbal, iar de la inaugurarea Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia a fost bucătar-șef la restaurantul din incinta bazei de pregătire. Condoleanțe familiei și celor dragi!”, a transmis FRF.

Yalcin Cadîr i-a hrănit timp de 20 de ani pe „tricolori”: „Marica era pretențios”

De-a lungul celor peste două decenii, bucătarul-șef a hrănit generații întregi de „tricolori” și a reușit să facă față cu brio capriciilor fiecăruia. O misiune deloc ușoară, având în vedere că în lotul echipei naționale au fost mereu „jucători pretențioși”.

ADVERTISEMENT

Există un meniu pe care îl face domnul doctor Pompiliu Popescu în prealabil și pe care mi-l da mie. De exemplu, Raț mănâncă foie-gras, tot timpul cere.

Marica este foarte pretențios. Cei mai vechi sunt mai pretențioși, dar și cei noi mănâncă bine. Hagi preferă mușchiul de vită, iar brânzeturile franțuzești sunt plăcerea lui.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu era mai pretențios… la vremea respective, băieții erau foarte mulțumiți, de aceea cred că am rămas în continuare după schimbarea fiecărei generații”, spunea regretatul bucătar turc într-un interviu acordat cu ani în urmă.

Cum l-a umilit Anghel Iordănescu: „N-are nevoie de tine”

Un episod neplăcut petrecut chiar în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu pe banca echipei naționale a României a umbrit, însă, cei peste 20 de ani pe care Yalcin Cadîr i-a petrecut alături de prima reprezentativă.

Deși se afla pe lista inițială, bucătarului turc nu i s-a mai permis să meargă alături de „tricolori” în cantonamentul din Italia. „Yalcin al meu era cu bagajele făcute, pregătit pentru deplasare și s-a blocat când a auzit că nu mai e nevoie să meragă. I s-a explicat atât: Iordănescu a spus că n-are nevoie de tine”, povestea un insider de la lot pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: