Life

Doliu în învățământul românesc. A murit cel care a inventat Olimpiada satelor la matematică

Doliu în rândul cadrelor didactice. Persoana care a înființat Olimpiada satelor la matematică a încetat din viață la 60 de ani.
14.12.2023 | 23:36
Doliu in invatamantul romanesc A murit cel care a inventat Olimpiada satelor la matematica
Doliu în rândul cadrelor didactice. Persoana care a înființat Olimpiada satelor la matematică a încetat din viață la 60 de ani. Sursa foto: timisplus.ro / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în învățământul românesc. A murit cel care a inventat Olimpiada satelor la matematică. Tristul anunț a fost făcut de familia acestuia, care a povestit care au fost ultimele clipe din viața profesorului născut în județul Prahova.

Doliu în rândul cadrelor didactice. Persoana care a înființat Olimpiada satelor la matematică a încetat din viață la 60 de ani

Doliu în rândul cadrelor didactice. Persoana care a înființat Olimpiada satelor la matematică a încetat din viață la 60 de ani. Primele informații arată că bărbatul nu avea probleme de sănătate și că ar fi suferit un infarct.

ADVERTISEMENT

Profesorul, pe numele său Aurel Dumitru, a murit fulgerător la vârsta de numai 60 de ani, în cursul zilei de joi, 14 decembrie 2023. Lucra din această toamnă la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu din București, unde se transferase pentru a fi mai aproape de copii și cei trei nepoți.

Anterior, a predat matematică la Liceul Ștefan Procopiu din Vaslui. Soția sa, Angela, a dat vestea nefericită. Femeia, care a lucrat ani de zile la Trezoreria Vaslui, a povestit că cel care a înființat Olimpiada satelor la matematică a căzut din picioare după ce a ieșit de la duș.

ADVERTISEMENT

„A făcut dus, a ieșit din baie și, la un moment dat, am auzit așa că un șuierat, cum face aburul când iese din fierul de călcat. M-am dus să văd ce se întâmplă și atunci l-am văzut pe soțul meu întins pe jos fără suflare.

Făcuse un infarct. Am chemat Ambulanța, dar a fost prea târziu. O oră l-au resuscitat, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Acum am rămas singură și nu-mi vine să cred că totul s-a sfârsit”, a declarat soția lui Aurel Dumitru, scrie vremeanoua.ro.

ADVERTISEMENT

Când va fi condus pe ultimul drum Aurel Dumitru

Aurel Dumitru va fi înmormântat sâmbătă, la ora 12:00. Soția regretatului profesor, Angela Dumitru, a anunțat că sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Capela de la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din strada Balotului, nr. 4.

Mai exact, capela se află lângă Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu. Momentan nu se știe în ce cimitir își va dormi somnul de veci cadrul didactic care a lăsat în urma sa o familie îndurerată și realizări de neprețuit.

ADVERTISEMENT

Regretatul profesor va rămâne în amintirile tuturor precum cel care a inventat Olimpiada satelor la matematică. Ideea a luat naștere în perioada în care preda în comunele Lipovăț și Muntenii de Jos din județul Prahova, unde s-a și născut.

Concursul s-a transformat mai târziu în Olimpiada Satelor Vasluiene, model pe care Ministerul Învățământului l-a avut drept exemplu atunci când s-a gândit la Olimpiada Satelor din România, la Matematică. Aurel Dumitru a lucrat 37 de ani în învățământul românesc.

A fost de două ori inspector de matematică și de management, dar și o perioadă bună directorul Liceului Ștefan Procopiu din Vaslui. Acest lucru a avut loc în perioada în care lotul de olimpici vasluieni la Informatică la Olimpiada Națională era în proporție de 90% formată din elevii săi.

Foștii elevi și colegi de catedră au rămas înmărmuriți când au aflat vestea trecerii în neființă. O profesoară a mărturisit că matematicianul vedea mutare în Capitală ca pe ceva provizoriu pentru că se simțea ca acasă în Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: