Life

Doliu în lumea artelor. A încetat din viaţă o cunoscută cântăreaţă şi actriţă

Este doliu în lumea artelor. A murit o renumită cântăreață și actriță. Și-a anulat recent un turneu din cauza problemelor de sănătate.
16.07.2023 | 16:23
Doliu in lumea artelor A incetat din viata o cunoscuta cantareata si actrita
Artista avea 76 de ani. Sursa foto: Sky News
ADVERTISEMENT

Cântăreața și actrița Jane Birkin a murit. Avea vârsta de 76 de ani, iar recent și-a anulat un turneu din cauză că nu se simțea bine. Potrivit presei franceze, Jane Birkin a fost găsită fără suflare în locuința sa din Paris. Familia se pregătește de înmormântare.

Jane Birkin a murit. Artista și actrița avea 76 de ani

Artista de origine britanică suferea de probleme cardiace, iar în 2021 s-a confruntat cu un accident vascular cerebral.  În ultimii ani din viață starea de sănătate îi devenise tot mai șubredă, iar aparițiile publice și le-a rărit. Deși intrase într-un con de umbră, a rămas o emblemă în industria teatrului și a muzicii.

ADVERTISEMENT

”Am fost întotdeauna o mare optimistă și îmi dau seama că mai am nevoie de ceva timp pentru a putea cânta din nou pe scenă și cu voi”, era un anunț oficial al lui Jane Birkin, din luna mai, făcând referire la anularea spectacolelor, informează Reuters.

Cum a devenit celebră Jane Birkin. Povestea sa de iubire tumultoasă

Jane Birkin s-a consacrat de-a lungul vieții și prin relația profesională și amoroasă cu muzicianul Serge Gainsbourg. În anii 70, aceștia erau subiectul presei de odinioară. De altfel Jane Birkin a devenit celebră și prin prisma frumuseții sale, care era una răpitoare.

ADVERTISEMENT

La finalul anilor 60 și 70, Jane Birkin era catalogată drept o emblemă, un simbol al feminității, al femeii puternice, frumoasă și independentă. În 1969, artista a reușit să dea lovitura prin melodia ”Je t’aime…moi non plus”, interpretată alături de Serge Gainsbourg.

Vreme de 12 ani au format o căsnicie Jane Birkin și Serge Gainsbourg. Din dragostea lor a venit pe lume o fiică, Charlotte Gainsbourg, acum de profesie actriță și cântăreață, asemeni părinților. În 1981, Jane Birkin și Serge Gainsbourg s-au despărțit, dar au păstrat o relație amicală.

ADVERTISEMENT

Căsnicia lor ar fi fost presărată cu scântei, la mijloc fiind vorba și despre agresiune fizică. Înainte de a se muta în Franța și a începe o poveste de iubire cu Serge, Jane a mai avut un mariaj. A fost căsătorită cu compozitorul britanic John Barry.

Jane Birkin, pasionată din copilărie de muzică și actorie

Jane Birking s-a născut la Londra, pe data de 14 decembrie 1946. Provenea dintr-o familie cu o educație aleasă, tatăl ei era ofițer, iar mama sa era actrița engleză Judy Campbell. Aceasta i-a insuflat încă din copilărie pasiunea pentru actorie și muzică.

ADVERTISEMENT

În actorie, la fel ca în muzică, Jane Birkin a excelat. Primele ei roluri au fost în ”Le Knakck”, regizat de Richard Lester, și în ”Blow-Up”, regizat de Michelangelo Antonioni.  în urma cărora s-a ales cu două premii la Festivalul de Film de la Cannes, în anii 60.

ADVERTISEMENT
Tags: