Life

Doliu în lumea cinematografică. Actorul și cântărețul american Harry Belafonte a murit la 96 de ani

Doliu pe scena actoricească. Artistul și muzicianul Harry Belafonte a încetat din viață la 96 de ani, în locuința sa din America.
25.04.2023 | 18:47
Doliu in lumea cinematografica Actorul si cantaretul american Harry Belafonte a murit la 96 de ani
Doliu pe scena actoricească. Artistul și muzicianul Harry Belafonte a încetat din viață la 96 de ani, în locuința sa din America. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea cinematografică. Actorul și cântărețul american Harry Belafonte a murit la 96 de ani. Tristul anunț a fost făcut de agentul său, , Ken Sunshine, care a scos la iveală și care a fost cauza morții artistului.

Doliu pe scena actoricească. Artistul și muzicianul Harry Belafonte a încetat din viață la 96 de ani, în locuința sa din America

Scena actoricească este în doliu, după ce artistul și muzicianul Harry Belafonte a încetat din viață la 96 de ani. Purtătorul său de cuvânt a declarat pentru BBC că regretatul actor a suferit o insuficiență cardiacă congestivă.

ADVERTISEMENT

Decesul s-a produs în cursul zilei de marți, 25 aprilie 2023, în casa în care vedeta a locuit în ultimii ani din viață. Internauții și colegii de breaslă au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

Mia Farrow a fost printre primele actrițe care i-a adus un omagiu regretatului muzician american. Îndrăgita artistă l-a numit pe interpretul piesei celebre The Banana Boat Song „un cântăreț frumos” și „un om profund moral și grijuliu”.

ADVERTISEMENT

„Deja mi-e dor de tine”, a mai adăugat actrița pe pagina de Twitter în legătură cu moartea lui Harry Belafonte. Cele mai mari contribuții ale regretatului actor au fost în afara scenei, fiind un strateg cheie. A strâns fonduri și a fost mediator pentru drepturile civile.

Cine a fost Harry Belafonte

Harry Belafonte s-a născut pe 1 martie 1927, Harlem, New York, Statele Unite ale Americii și a fost actor, cântăreț, compozitor și activist social. A devenit renumit în anii ’50 datorită melodiei sale The Banana Boat Song.

ADVERTISEMENT

Regretatul artist și-a lansat albumul de debut, Calypso, în anul 1956. Ulterior, avea să devină primul LP al unui solist care a vândut peste 1 milion de exemplare. Așa a ajuns să fie considerat de oameni „regele genului calypso”.

Ulterior, a debutat în cinematografie, în filmul Bright Road (1953). Actorul american a mai jucat în producţii precum: Carmen Jones (1954), Island in the Sun (1957), The World, the Flesh and the Devil (1959), The Angel Levine (1970) sau Buck and the Preacher (1972).

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Harry Belafonte a înregistrat peste 30 de albume, inclusiv discuri în colaborare cu Nana Mouskouri, Lena Horne și Miriam Makeba. Bob Dylan a cântat pe albumul său, intitulat Midnight Special din anul 1962.

De asemenea, a fost prima persoană de culoare căreia i s-a permis să cânte în multe locații de lux din America, printre acestea fiind unele în care nu erau primiți unii artiști, cum ar fi Louis Armstrong și Ella Fitzgerald.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni