News

Doliu în lumea medicală din România. Un celebru chirurg din Constanța a murit. Ar fi avut COVID-19

24.10.2020 | 12:18
Doliu in lumea medicala din Romania Un celebru chirurg din Constanta a murit Ar fi avut COVID19
Profesorul Octavian-Dumitru Unc/ Foto: Facebook - Octavian-Dumitru Unc
ADVERTISEMENT

Profesorul universitar Octavian Dumitru Unc, medic chirurg din Constanța, a murit în spital, se pare că din cauza infectării cu coronavirus. Potrivit replicaonline.ro, decesul a survenit în noapte de vineri spre sâmbătă, înainte de a fi transferat în spital, transfer care fusese cerut de familia sa.

Pe pagina sa de Facebook, fusese postat vineri seară un mesaj prin care li se cerea celor care îl cunosc să se roage pentru sănătatea medicului chirug.

ADVERTISEMENT

Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideti toți, fiecare după cum putem, să ne rugăm împreună în această seară. 5 minute, între 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dânsul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, se spunea în respectivul mesaj.

Chirurgul constățean a avut peste 20.000 de pacienți

Octavian Dumitru Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța încă de la înființare, din 1990, pornind de la gradul de asistent până la cel de profesori universitar. În cei 30 de ani de activitate didactică, a avut peste 4.000 de studenți și rezidenți.

ADVERTISEMENT

Aboslvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Unc a fost un apropiat al prof. dr. Vasile Sârbu, cel care fondat Facultatea de Medicină din Constanța.

Octavian Dumitru Unc a deschis, în urmă cu 14 ani, prima clinică privată de chirurgie din Constanța, clinică ce are în acest moment 52 de angajați. În perioada 2011-2014 a fost șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța. În calitate de chirurg, a avut peste 20.000 de pacienți.

ADVERTISEMENT

A fost membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și, din 2010, al Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnicii din cadrul Academiei Române. Unc a fost membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, precum și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei.

A fost autor sau coautor a 24 de cărți, iar din 2018 era membru al Uniunii Scriitorilor din România.

ADVERTISEMENT
Tags: