News

Doliu în lumea medicală. Un cunoscut ginecolog a fost răpus de coronavirus. Nu era vaccinat

11.02.2021 | 15:29
Doliu in lumea medicala Un cunoscut ginecolog a fost rapus de coronavirus Nu era vaccinat
ADVERTISEMENT

Lumea medicală din România este, de astăzi, mult mai săracă. Doctorul Ionel Spătariu, medic ginecolog la Clinica Odobescu din Timișoara, s-a stins din viață, la doar 57 de ani, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Anunțul a fost făcut de Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, unde acesta se afla încă de săptămâna trecută. Vestea a căzut ca un trăsnet atât pentru colegii de breaslă, cât și pentru pacienții pe care i-a tratat de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

Groaznică și cu totul neașteptată tragedie. Acest virus a mai luat un om bun”, a scris bunul său prieten, poetul Marius Ganea, în mesajul emoționant publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Ne-a părăsit medicul timișorean Ionel Spătariu. A fost răpus de coronavirus

E o mare tragedie. A mai decedat un coleg medic din cauza COVID, de la ginecologie. La noi a venit cam în urmă cu o săptămână, nu era vaccinat, dar noi am făcut tot ce am putut să îl salvăm.

ADVERTISEMENT

Se pare că totul a fost prea târziu”, a transmis Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, precizând că medicul nu era vaccinat împotriva infecției cu noul coronavirus.

S-a stins din viață bunul meu prieten, domnul doctor Spătariu Ionel, excelent coleg și prieten un om deosebit.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să-l ierte! Groaznică și cu totul neașteptată tragedie. Acest virus a mai luat un om bun”, a scris și poetul Marius Ganea.

A fost descoperită o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2 în România

În altă ordine de idei, la un pacient din Dorohoi s-a descoperit o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2, similară, în privința contagiozității, cu cea din Marea Britanie. Potrivit reprezentanților DSP, bărbatul a prezentat o formă ușoară și a fost supravegheat la domiciliu.

ADVERTISEMENT

După cum știm, de la începutul pandemiei, a suportat mai multe mutații. Posibil și la noi în țară să fie mai multe mutații ale virusului și cei de la Universitatea din Suceava să ne aducă mai multe detalii. 

Pe aspectul PCR prezintă același grafic de amplificare ca și tulpina britanică, cu aspectul contagiozitate foarte mare.

Pacientul a prezentat o formă ușoară a bolii, a fost în izolare la domiciliu, nu a prezentat forme medii sau severe, doar l-am monitorizat și vom monitoriza în continuare situația”, a explicat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

ADVERTISEMENT