Life

Doliu în lumea muzicii. A murit Felician Mureșan, un apreciat saxofonist din Cluj

Doliu în lumea muzicii. Felician Mureșan, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști din Cluj, s-a stins din viață.
03.04.2023 | 22:59
Doliu in lumea muzicii A murit Felician Muresan un apreciat saxofonist din Cluj
A murit Felician Mureșan, un apreciat saxofonist din Cluj. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii din România este mai săracă după ce Felician Mureșan a încetat din viață. Acesta era unul dintre cei mai apreciați saxofoniști din zona Clujului. Tragicul anunț a fost făcut public chiar de către familia acestuia, pe conturile de socializare.

A murit celebrul saxofonist Felician Mureșan

Felician Mureșan avea 74 de ani, iar conform mesajului transmis de familia sa, acesta s-a stins din viață chiar luni, pe 3 aprilie. Înmormântarea va avea loc în cursul zilei de miercuri, la Capela Chinteni, după cum a precizat sursa citată. De asemenea, slujba de priveghi este programată pentru marți.

ADVERTISEMENT

”Cu adâncă durere în suflet anunţăm despărţirea de cel care a fost un om minunat pentru fiecare dintre cunoscuții săi, Mureşan Felician. Slujba de priveghi va avea loc – Marți, 04.04.23, ora 19.00, la Capela Chinteni.  Slujba de înmormântare – Miercuri, 05.04.23 ora 13.00 în aceeași locație. Dumnezeu să-i lumineze calea spre veșnicie. Te vom păstra mereu în cel mai sigur loc, în inimile noastre!”, este anunțul familiei.

Menționăm faptul că Felician Mureșan a fost la un moment dat considerat unul dintre cei mai mari saxofoniști din Cluj. Acesta a avut o carieră solidă în muzică pe care și-a construit-o în decenii întregi. De asemenea, numele lui nu era străin nici în alte zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Felician Mureșan a colaborat și cu numeroase formații de folclor. Printre acestea se numără Mugurelul, CUG, Românașul, Doina și Cununa Transilvana. În același timp, faimosul saxofonist a mai participat și la mai multe turnee artistice internaționale.

Reacția lui Aurel Tămaș

Drept urmare, numele său a ajuns să fie cunoscut chiar și peste hotare. Iar talentului lui nu a trecut niciodată neobservat. Cât despre studii, Felician Mureșan a absolvit Liceul de Muzică din Cluj. Și se pare că până în ultima zi din viața sa, acesta și-a urmat doar pasiunea.

ADVERTISEMENT

O reacție în acest sens a venit și de la Aurel Tămaș. Artistul a transmis condoleanțe familiei după trecerea în neființă a celebrului saxofonist din Cluj. De asemenea, acesta a mai adăugat că va păstra doar amintirea clipelor frumoase, cei doi fiind buni prieteni.

În ceea ce privește cauza morții, artistul spune în postarea sa că Felician Mureșan s-a luptat cu o ”molimă”, despre care credea că îl va lăsa la un moment dat în pace. ”O să ne fie dor de glumele, de starea și de prietenia ta. Ai luptat cu această molimă care bântuie printre oameni și credeam că o să te lase în pace.

ADVERTISEMENT

Rămân în urma ta niște oameni cărora le-ai transmis cu drag din harul și darul tău. Drum lin, Muri, și La revedere! Condoleanțe familiei. Dumnezeu să te țină în preajma Lui”, a fost mesajul scris de Aurel Tămaș pe Facebook. Amintim că în luna februarie, violonistul Alexandru Ciurcui s-a stins din viață lăsând lumea muzicii din România mai săracă. 

ADVERTISEMENT
Tags: