Life

Doliu în lumea muzicii! Un saxofonist celebru a murit după ce a cântat la un priveghi

Unul dintre cei mai cunoscuți saxofoniști din România, Neluțu Rusu, a murit în dimineața de după ce a cântat la un priveghi, el fiind găsit decedat într-un apartament din Câmpulung.
19.02.2022 | 18:23
Doliu in lumea muzicii Un saxofonist celebru a murit dupa ce a cantat la un priveghi
Saxofonistul Neluțu Rusu a murit Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni saxofoniști din lumea muzicii populare, Neluțu Rusu a luat prin surprindere pe toată lumea cu decesul său. Având doar 52 de ani, artistul a fost descoperit mort pe 18 februarie 2022.

A murit saxofonistul Neluțu Rusu

”Astăzi este mare doliu în lumea artiștilor din Țara Făgărașului și nu numai! Maestrul Neluțu Rusu a trecut la cele veșnice. A fost un mare virtuos al saxofonului, mentor, prieten, frate, artist, om, tată”, notează unul dintre confrații saxofonistului Neluțu Rusu pe conturile sale de socializare.

ADVERTISEMENT

„Cu durere în suflet și nespus regret, aduc un pios omagiu prietenului și colegului de cântec Neluțu Rusu. Astăzi este mare doliu, a trecut la cele veșnice, astăzi bat doar clopotele, saxafonul nu mai scoate acele sunete extraordinar…

Ne-a lăsat doar muzica, doine, jocuri de doi, ardelene, a plecat în cer la îngeri iar nouă ne-a rămas ca amintire fotografii, filmări și clipele petrecute împreună la evenimente, pe care nu le vom uita niciodată! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în pace!”, a scris și Adina Timiș, una din vocile cunoscute ale muzicii bănățene, pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT

Vestea decesului lui Neluțu Rusu a fost cu atât mai șocantă cu cât artistul avea doar 52 de ani. E adevărat, au dezvăluit apropiații instrumentistului, Neluțu Rusu avea suficient de multe probleme de sănătate, saxofonistul având un istoric medical destul de complicat.

Saxofonistul a murit după ce a cântat la un priveghi

Neluțu Rusu a fost solicitat, în urmă cu câteva zile, să cânte la un eveniment privat în Câmpulung: un priveghi ținut în memoria unui personaj cunoscut în Făgăraș. Iar după ce a cântat, așa cum se cuvine, la catafalcul decedatului, Neluțu Rusu, care a anunțat că nu se simte prea bine, ar fi plecat spre locul unde era cazat.

ADVERTISEMENT

Neluțu Rusu a fost descoperit fără suflare chiar de cel care l-a angajat să cânte la priveghiul din Câmpulung, două dimineți mai târziu, aceștia ajungând în locul unde fusese cazat saxofonistul pentru că erau îngrijorați că nu mai răspundea.

Așa cum se obișnuiește în asemenea cazuri, Poliția a deschis o anchetă de moarte suspectă pe numele lui Neluțu Rusu, chiar dacă pe corpul saxofonistului nu au fost găsite urme de violență.

ADVERTISEMENT

Neluțu Rusu, celebru din Banat până-n Făgăraș

Neluțu Rusu era unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lumea muzicii populare, talentul lui în mânuirea saxofonului fiind respectat de toți iubitorii folclorului românesc. Neluțu Rusu s-a născut în Timișoara, dar a ales să trăiască în orașul Făgăraș.

Saxofonistul a avut nenumărate colaborări cu artiști din Banat, zona Făgărașului și din întreaga Românie de-a lungul carierei, doinele și sârbele interpretate de Neșuțu Rusu ajungând chiar și peste Ocean.

Mai mult, renumele pe care l-a câștigat în lumea muzicii populare i-a permis instrumentistului să își formeze propria trupă, care îi purta și numele, ajungând să fie printre cei mai solicitați artiști la evenimente private, precum nunți, botezuri sau, ca și în cazul ultimei sale cântări, pentru priveghi.

ADVERTISEMENT