News

Doliu în lumea presei! A murit Paula Neamțu, jurnalist cu o carieră de peste 30 de ani. Era măcinată de o boală gravă

11.06.2020 | 14:18
Doliu in lumea presei A murit Paula Neamtu jurnalist cu o cariera de peste 30 de ani Era macinata de o boala grava
ADVERTISEMENT

Paula Neagu, corespondent special al Agenţiei Naţională de Presă AGERPRES în judeţul Caraş-Severin și un jurnalist cu o carieră ce însumează peste trei decenii de activitate, s-a stins din viață la doar 52 de ani, pierzând lupta cu o boală nemiloasă care o măcina de foarte multă vreme. Și-a dat ultima suflare joi dimineață, pe un pat de spital din Timișoara, unde ajunsese din cauza complicațiilor întâmpinate în ultimele zile.

A murit Paula Neamțu. În ciuda bolii care o măcina, jurnalista s-a dedicat până în ultima clipă profesiei sale

Paula Neamţu s-a născut la 23 aprilie 1968 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii “Banatul” din Timişoara, urmându-și astfel visul pe care l-a avut încă de la o vârstă fragedă: acela de a deveni unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați formatori de opinie din România și un model pentru tinerii din presa reșițeană.

ADVERTISEMENT

În 2001 a devenit corespondent în județul Caraș-Severin pentru agenția națională Agerpres, iar trei ani mai târziu și-a completat cariera care deja se bucura de un real succes transmițând din zone de conflict precum teatrul de operații din Irak.

Jurnalismul cred că este o profesie pe care mulţi tineri o visează, mai ales că, din afară, se vede doar partea frumoasă a lucrurilor. Nici eu nu am făcut excepţie”, spunea într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani. Dovadă a devotamentului și iubirii pe care o purta din tot sufletul meseriei sale stă faptul că transmitea în continuare informații către Agerpres cu doar două zile înainte de a fi răpusă de boală.

ADVERTISEMENT

Mesajul emoționant transmis de colegii de la Agerpres, cu care a colaborat încă din 2001

Colega noastră Paula Neamţu, corespondent special al Agenţiei Naţională de Presă AGERPRES în judeţul Caraş-Severin, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare şi ne-a părăsit prea devreme, la doar 52 ani.

Cu o experienţă îndelungată în presă, Paula a lucrat la AGERPRES timp de aproape 19 ani, a transmis din teatrul de operaţii din Irak în anul 2004, a colaborat cu diverse publicaţii şi posturi de radio.

ADVERTISEMENT

Cu două zile înainte de a pierde lupta cu boala, continua să transmită informaţii către AGERPRES, din respect pentru meseria pe care a iubit-o din suflet. A fost o colegă iubită şi o prietenă devotată, a fost o optimistă şi o luptătoare.

Paula Neamţu s-a născut la 23 aprilie 1968 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii “Banatul” din Timişoara. Va rămâne în memoria noastră ca omul bun, empatic, vesel şi mereu cu zâmbetul pe buze.

ADVERTISEMENT

Colega noastră va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13,30, la Cimitirul 7 din Reşiţa, Strada Caraiman. Dumnezeu să o odihnească!”, au transmis colegii săi de la Agerpress, înmărmuriți de durere la aflarea acestei vești tragice.

ADVERTISEMENT