Sport

Doliu în presa sportivă! Comentatorul Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Cunoscutul comentator sportiv Octavian Vintilă a decedat la vârsta de 86 de ani. A comentat 6 ediții ale Jocurilor Olimpice din 1976.
20.04.2024 | 14:42
Doliu in presa sportiva Comentatorul Octavian Vintila a murit la 86 de ani
Octavian Vintilă a comentat 6 ediții ale Jocurile Olimpice și a fost aproape de o medalie ca sportivă la scrimă. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Octavian Vintilă, comentator sportiv la Radio România Actualități, a plecat dintre cei vii. Jurnalistul a fost și sportiv de performanță la scrimă în proba de sabie. Decesul a survenit pe data de 19 aprilie.

Octavian Vintilă, comentatorul sportiv de la Radio România Actualități a decedat

Octavian Vintilă a fost unul dintre cei mai cunoscuți și mai activi comentatori sportivi de radio, mai ales la Jocurile Olimpice. Ca sportiv a participat la cea mai importantă competiție din lume în 1964 și 1972.

ADVERTISEMENT

La JO Munchen 1972 a reușit să se claseze cu echipa pe locul patru, fiind aproape de o medalie de bronz. După ce s-a retras, a devenit arbitru internațional de scrimă și a deținut funcția de vicepreședinte al  Federației Române de Scrimă timp de 25 de ani (1975-2000).

A fost pasionat de jurnalism, meserie pe care a practicat-o în paralel și a fost și ofițerul de presă al clubului Steaua, alături de marele Cristian Țopescu. A continuat apoi ca realizator de programe la Radio România Actualități și comentator sportiv.

ADVERTISEMENT

Octavian Vintilă a fost președintele Asociației Presei Sportive din România

Octavian Vintilă a fost președintele Asociației Presei Sportive din România timp de cinci ani, între 2006 și 2011. Pentru toate realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

Jurnalistul a avut prilejul să comenteze și exercițiul la sol al Nadiei Comăneci de la Jocurile Olimpice din 1980. Pe această cale, FANATIK transmite condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut pe Octavian Vintilă. Dumnezeu să-l ierte!

ADVERTISEMENT

Ilie Dobre a vorbit pentru FANATIK despre Octavian Vintilă

Reputatul comentator Ilie Dobre a vorbit pentru FANATIK despre cariera lui Octavian Vintilă, mai ales că au fost foarte apropiați: „L-am cunoscut foarte bine. Am fost colegi și prieteni un arc de timp îndelungat. Octavian Vintilă a fost, este și va rămâne de-a pururi o efigie a radioului românesc. 

A fost un comentator de excepție, cu un timbru foarte plăcut, ceea ce contează enorm în radio. Știa sport pentru că a fost multiplu performer și a avut medalii europene. 

ADVERTISEMENT

Era încadrat la gradul de colonel la clubul Steaua. A fost un mare stelist și un specialist al sportului. A scris și o carte alături de Paul Grigoriu. Era un comentator avizat și excelent profesionist. Indiferent ce ar fi spus lumea l-ar fi ascultat cu plăcere. A fost un fel de Ion Ghițulescu, care în opinia mea a fost cea mai frumoasă voce din istoria radioului românesc și un comentator de calibru mondial”. 

ADVERTISEMENT