Life

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul care a încântat o mulțime de generații. Urma să împlinească 68 de ani

Este doliu în lumea teatrului, după ce a decedat un mare actor. A fascinat o mulțime de generații și urma să împlinească 68 de ani în curând.
08.09.2023 | 20:47
Doliu in lumea teatrului A murit actorul care a incantat o multime de generatii Urma sa implineasca 68 de ani
Actorul a fascinat copilăria multor generații. Cum a reușit? Sursa foto: facebook, teatrulreginamaria.ro
ADVERTISEMENT

Lumea teatrului a fost cuprinsă de doliu. S-a stins din viață un nume important, un actor care a cucerit inimile multor generații. Peste câteva zile urma să împlinească 68 de ani și să-și serbeze ziua de naștere. Nu a mai apucat, însă.

A murit un actor român care a dat viață unor personaje celebre din desenele animate

Actorul orădean Ion Ruscuț a murit. Chiar cu câteva zile înainte de a împlini 68 de ani, a plecat din această lume. A jucat în numeroase piese de teatru de-a lungul carierei, dar cei mai mulți îl știau datorită personajelor de desene animate pe care le-a dublat.

ADVERTISEMENT

Ion Ruscuț a lăsat în urma sa un mare regret familiei și tuturor celor dragi. Colegii de breaslă regretă amarnic pierderea sa și scriu mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. Ion Ruscuț juca la Teatrul Regina Maria din Oradea, care de asemenea și-a manifestat durerea față de decesul lui Ion Ruscuț.

”Colectivul Teatrului Regina Maria deplânge trecerea la cele veșnice a îndrăgitului actor Ion Ruscuț, care s-a stins din viață cu câteva zile înainte de a împlini 68 de ani. Ion Ruscuț va rămâne mereu în amintirea noastră atât ca actorul care își făcea meseria cu seriozitate și generozitate, cât și ca omul cald și cu un simț al umorului greu de egalat, alături de care am construit aminitiri prețioase”, este postarea făcută de Teatrul Regina Maria din Oradea, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Din 1983, Ion Ruscuț făcea parte din echipa Teatrului Regina Maria din Oradea și a avut roluri importante în piese precum: ”Omul care a văzut moartea”, ”Steaua fără nume”, ”La Grande Magia”, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” sau ”În inima nopții”.

Actorul a fost înmormântat vineri, 8 septembrie, în satul Tăut. ”Vocea lui inconfundabilă este recunoscută de toți copiii care au crescut cu desene animate dublate la studioul din Oradea, unde a fost atât actor, cât și regizor de dublaj”, au mai transmis reprezentanții TRM.

ADVERTISEMENT

Actorul își iubea nespus munca

Satul Tăut este locul natal al actorului. Mereu povestea despre acesta și despre casa pe care o are acolo. De altfel, își făcea munca din pasiune, iar ca drept dovadă este mărturisirea unui coleg care îl vedea mereu binedispus și cu un simț al umorului dezvoltat.

”Buna seara ! Azi , a plecat dintre noi prea devreme Ion Ruscuț. Bunul meu actor de la Oradea. La filmari imi povestea mereu despre casa lui de la Taut. Se bucura ca un copil in fiecare dimineata ca ne vedem din nou pe platou.

ADVERTISEMENT

Era fericit si impacat . Si cu un umor de neegalat , molcom ardelenesc plin de intelesuri si subtilitati. Drum linistit , Ioane !”, este mesajul postat de un coleg de breaslă a lui Ion Ruscuț, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT