Sport

Doliu în sportul românesc. A murit Viorel Maier, conducătorul din perioada de glorie a Minaur Baia Mare

Încă o tragedie pentru sportul românesc. Cunoscutul conducător al clubului de handbal Minaur Baia Mare, Viorel Maier, a murit la vârsta de 86 de ani.
17.09.2023 | 13:28
Doliu in sportul romanesc A murit Viorel Maier conducatorul din perioada de glorie a Minaur Baia Mare
Încă o tragedie pentru sportul românesc. Cunoscutul conducător al clubului de handbal Minaur Baia Mare, Viorel Maier, a murit la vârsta de 86 de ani. Sursă foto: Facebook Viorel Maier
ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, un alpinist român în vârstă de 46 de ani a avut parte de un final tragic. Călin Drăgoiu, care era stabilit în Italia, a murit pe munte, în Alpi, după ce a căzut de la mare înălțime.

Fostul conducător de la Minaur Baia Mare, Viorel Maier, a murit la 86 de ani

Unul dintre cei mai importanți conducători de club din handbalul românesc, Viorel Maier, care a activat la clubul Minaur Baia Mare, a murit la vârsta de 86 de ani, așa cum informează directmm.ro.

ADVERTISEMENT

Maier a fost președinte, vicepreședinte și secretar general al clubului Handbal Club Minaur Baia Mare. Cu el în conducere s-au înregistrate cele mai mari performanțe pentru gruparea maramureșeană.

Cu Viorel Maier la cârmă, Minaur Baia Mare a cucerit titlurile naționale din 1998 și 1999, a luat cele două Cupe EHF (1985 și 1988), și a jucat cele trei semifinale de Cupa Cupelor (1979, 1981 și 1986).

ADVERTISEMENT

Tot astăzi se împlinesc 6 ani de la trecerea în neființă a celui care a fost Lascăr Pană, unul dintre cele mai importante nume în handbalul românesc, cel care a înființat clubul Minaur în 1974 și a condus reprezentativa României spre cucerirea unei medalii olimpice în 1980, la Moscova.

Handbalul românesc l-a pierdut și pe Ion Crăciun

Moartea lui Viorel Maier este a doua pierdere uriașă pe care o înregistrează handbalul românesc în ultimele luni, după ce în urmă cu două luni cunoscutul antrenor Ion ”Jean” Crăciun a decedat la doar 67 de ani.

ADVERTISEMENT

Fostului antrenor i s-a făcut rău acasă și medicii nu au reușit să-l mai aducă la viață în ciuda manevrelor de resuscitare pe care le-au încercat când au ajuns la fața locului, fiind nevoiți să constate decesul în urma unui infarct.

Mesajele emoționante au curs la aflarea veștii: ”Cu tristeţe în suflet, ne luăm rămas bun de la unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai handbalului românesc, Ion Crăciun. Condoleanţe şi putere, familiei sale! Odihneşte-te în pace, maestre!”, a transmis clubul CSU Suceava.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciun a antrenat-o ultima oară pe Corona Braşov, iar din 2019 s-a retras acasă, la Constanţa. De-a lungul carierei a antrenat echipe importante din România, CSM Medgidia, Minaur Baia Mare, Tomis Constanța, HCM Constanța sau Neptun Constanța.

ADVERTISEMENT