Sport

Doliu în sportul românesc! Vicecampioana olimpică Argentina Menis s-a stins din viață la 74 de ani. Cauzele decesului

Țara noastră a pierdut una dintre cele mai importante sportive pe care le-a dat țara noastră. Argentina Menis a murit la vârsta de 74 de ani.
03.03.2023 | 11:41
Doliu in sportul romanesc Vicecampioana olimpica Argentina Menis sa stins din viata la 74 de ani Cauzele decesului
Vicecampioana olimpică Argentina Menis la vârsta de 74 de ani
ADVERTISEMENT

3 martie 2023 va rămâne o zi tristă pentru sportul românesc. Argentina Menis, vicecampioană olimpică la Munchen 1972, în proba de aruncarea discului, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Vicecampioana olimpică Argentina Menis a murit la 74 de ani

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, fosta mare atletă s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03:30, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București, acolo unde era internată încă de marți, 28 februarie.

ADVERTISEMENT

Conform apropiaților, Argentina Menis nu avea probleme grave de sănătate. Ea a fost depistată pozitiv cu virsul SARS-CoV-2, marți, 28 februarie, când a și fost transportată la Spitalul Elias. Din nefericire, starea atletei s-a agravat extrem de rapid, cauza decesului fiind o infecție cauzată de o pneumonie bacteriană.

Site-ul nostru a aflat și unde va fi depus trupul Argentinei Menis. Vicecampioana olimpică de la Munchen 1972 va fi înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Bellu Catolic, luni, 6 martie.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Argentina Menis

Argentina Menis s-a născut pe 19 iulie 1948, la Cernele, în județul Dolj. Cea mai importantă performanță din cariera ei este medala de argint cucerit la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, în proba de aruncarea discului.

Menis are în palmares și un titlu de vicecampioană europeană, pe care l-a cucerit în 1974, la Roma. Mai mult, pe 23 septembrie 1972, ea a stabilit recordul mondial pentru aruncarea discului, o performanță care a rezistat timp de opt luni.

ADVERTISEMENT

Argentina Menis a stabilit recordul mondial la Constanța, la aproximativ două săptămâni după terminarea Jocurilor Olimpice de la Munchen. Distanța aruncării discului a fost de 67.32 metri. Acest record a fost doborât pe 25 mai 1973, când Faina Melnik, cea care a luat aurul olimpic la Munchen, a aruncat 69.48 de metri.

Fosta mare sportivă a României a mai participat la o ediție de Jocuri Olimpice, în 1976, la Montreal, dar fără să obțină un rezultat notabil, așa cum s-a întâmplat în Germania.

ADVERTISEMENT

Argentina a fost legitimată începând cu anul 1967 la Clubul Sportiv Dinamo, pentru care a lucrat și după retragerea din activitatea sportivă în cadrul secției tehnicii. Recent, CS Dinamo a mai pierdut un fost mare sportiv, baschetablistul Gheorghe Novac.

Pe plan intern, Argentina Menis are nouă titluri naționale la seniori, iar după retragerea din activitate a fost numită Maestru Emerit al Sportului. În anul 2000, vicecampioana olimpică și europeană a primit distincțiile Medalia Națională „Serviciul Credincios” clasa I și „Ordinul Militar” clasa I.

  • 74 de ani avea Argentina Menis când s-a stins din viață
ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Diana Șoșoacă, momente penibile în Parlamentul European. A speriat-o pe Roberta Metsola
Diana Șoșoacă, momente penibile în Parlamentul European. A speriat-o pe Roberta Metsola
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români