Sport

Doliu la CFR Cluj! A murit cel mai longeviv oficial al clubului: “Jucător, conducător, antrenor”

CFR Cluj a pierdut unul din cei mai importanți oameni ai săi. Sandu Matei, care a activat în cadrul clubului mai bine de 30 de ani, a decedat.
21.10.2023 | 10:58
Doliu la CFR Cluj A murit cel mai longeviv oficial al clubului Jucator conducator antrenor
Alexandru Matei a fost oficial al Clujului mai bine de 30 de ani
ADVERTISEMENT

Alexandru Matei a fost un nume important în istoria celor de la CFR Cluj. Fost jucător, director sportiv, dar și antrenor interimar, Alexandru Matei a decedat astăzi. Clubul a postat pe Facebook un mesaj prin care își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a unuia din cei mai influenți oameni din istoria sa.

“Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor – dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu!

ADVERTISEMENT

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, este comunicatul postat de club

ADVERTISEMENT

Alexandru Matei a făcut parte din organigrama CFR-ului peste 30 de ani

Fostul oficial al celor de la CFR a activat în cadrul clublui încă din 1982. Și-a început cariera ca jucător, pe poziția de fundaș central. Alexandru Matei era recunoscut pentru forță pe care o avea pe teren și determinarea de a câștiga fiecare balon.

După 3 ani petrecuți pe terenul de fotbal în tricoul celor de la CFR, Alexandru Matei renunță la cariera de fotbalist pentru a îmbrăca tricoul de oficial al formației clujene. Era 1985 atunci când Alexandru Matei a început să pună umărul la formația pe care o cunoaștem în prezent.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă, CFR Cluj era o formație mică care se lupta pentru supraviețuire în divizia secundă. Acest lucru nu l-a oprit pe Alexandru Matei să muncească neîncetat pentr ca echipa sa de suflet să reziste și să facă în continuare performanță.

Primul transfer de marcă reușit de fostul oficial al celor de la Cluj a fost chiar cel al viitorului arbitru Sorin Corpodean, un jucător important de la Soda Ocna Mures. Corpodean a fost greu de adus, însă Alexandru Matei a povestit cum au decurs negocierile:

ADVERTISEMENT

Fostul conducător a fost primul care l-a întâmpinat pe Paszkany

“Auzisem că el este cel mai bun mijlocaș de la Soda, o formație din Divizia C. Problema ca ăștia nu voiau să-l dea. Atunci, directorul regionalei CFR Cluj îmi spune: ‘Nu-i nimic, le tăiem vagoanele de tren’. A doua zi, m-au chemat cei de la Ocna Mures să semnăm actele”.

Deși metoda de persuasiune se poate considera neortodoxă, pentru acele vremuri, se practicau astfel de constrângeri. Aceeași metodă a fost folosită pentru a-l transfera pe Horea Carlan, portar al celor de la Câmpia Turzii și angajat al Combinatului din localitate.

Alexandru Matei a fost primul care l-a întâmpinat, în 2002, pe Arpad Paszkany. Noul patron al celor de la CFR a venit cu un suflu nou și ambiții mari, iar Alexandru Matei a fost omul de legătură între el și formația din Cluj.

“Un băiat tânăr, care voia performanță și a pus tot ce avea mai bun pentru a o obține. Să știți că e real tot ce se spune și aici mă refer la prognozele lui timpurii, când abia preluase clubul și deja ne promitea campionatul, cupele europene. Ne-a făcut să visăm. Unii râdeau, dar noi, care lucram în club zi de zi, am crezut”, a povestit Alexandru Matei.

CFR Cluj pregătește meciul cu Oțelul, o partidă ce contează pentru etapa a 13-a din Superligă. Formația lui Mandorlini va juca sub presiunea rezultatului. Orice pas greșit o poate îndepărta de FCSB, liderul acestui sezon. CFR Cluj ocupă locul 2 în campionat cu 26 de puncte.

 

ADVERTISEMENT
Tags: