Sport

Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan sunt acuzați că au delapidat-o pe CFR Cluj. A început procesul celor doi foști conducători din Gruia

Joi, 11 august, a avut loc prima înfățișare în procesul în care Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au fost trimiși în judecată sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat.
12.08.2022 | 20:30
Arpad Paszkany si Iuliu Muresan sunt acuzati ca au delapidato pe CFR Cluj A inceput procesul celor doi fosti conducatori din Gruia
Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan sunt acuzați că au delapidat-o pe CFR Cluj. A început procesul celor doi foști conducători din Gruia. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La termenul din 11 august, magistrații Curții de Apel Cluj au admis cererea de abținere formulată de către judecătoarea Teodora Loredana Ivaşcu, care a arătat că se află în cazul de incompatibilitate prevăzut de art. 66 alin. 1 lit.f C.pr.pen și astfel cauza a fost trimisă pentru o nouă repartizare aleatorie, informează bzc.ro.

Alertă pentru Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan! A început procesul de crimă organizată și sunt suspiciuni cu privire la imparțiatatea judecătorului la primul termen

Cazul de incompatibilitate prezentat anterior se referă la situația în care există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată.

ADVERTISEMENT

În acest caz, alături de fostul patron și fostul președinte al lui CFR Cluj, mai este inculpat și cumnatul lui Arpad Paszkany, Karoly Szekernyes, iar persoane responsabile civilmente sunt clubul CFR 1907 Cluj și societatea Transilvania Construcții SA, alături de reprezentanții acesteia, Mircea și Gabriela Timofte.

Potrivit unui comunicat remise de către DIICOT, la  data de 07.06.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor Paszkany Arpad-Zoltan, la acea dată acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi Mureșan Iuliu-Paul, fostul preşedinte al Clubului CFR 1907 Cluj, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre, prejudiciată cu 10 milioane de euro

Între 2008 și 2013, oameni care au făcut parte din societatea comercială care deține clubul de fotbal CFR Cluj 1907, proaspăt calificat în play-off-ul UEFA Europa Conference League, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-ar fi însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

În acest sens se reţine faptul că inculpatul Iuliu Mureșan a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele reţinute în sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul Arpad Paszkany.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, toate tranzacțiile se efectuau prin intermediul mai multor ezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) controlate faptic de către inculpatul Paszkany Arpad-Zoltan.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

ADVERTISEMENT

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”