Life

Doliu la Chefi la Cuţite. A murit maestrul Dumitru Pop Tincu. O boală gravă l-a măcinat

Doliu la Chefi la Cuțite. Un alt concurent s-a stins din viață. Este vorba despre maestrul Dumitru Pop Tincu, care se lupta cu o boală gravă.
15.12.2022 | 13:09
Doliu la Chefi la Cutite A murit maestrul Dumitru Pop Tincu O boala grava la macinat
Maestrul Dumitru Pop Tincu de la Chefi la Cuțite a încetat din viață. Sursă foto: captură YouTube, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Veste tristă pentru fanii show-ului culinar Chefi la Cuțite. Un alt concurent s-a stins din viață.

Maestrul Dumitru Pop Tincu de la Chefi la Cuțite a încetat din viață

La două luni distanță după ce Nosfe, care a participat alături de soția sa la Chefi la Cuțite, s-a stins din viață, o altă veste tulburătoare a venit.

ADVERTISEMENT

Maestrul popular Dumitru Pop Tincu a murit și el la vârsta de 67 de ani, după ce o bună perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea.

Menționăm faptul că Dumitru Pop Tincu i-a uimit pe jurații de la Chefi la Cuțite. El a participat în ediția Chefi la Cuțite 2020, unde și-a prezentat meseria, dar și tradițiile din zona sa.

ADVERTISEMENT

Acesta a reușit să ajungă la inimile publicului, dar și la inimile celor trei jurați cu povestea sa de viață. Nu a renunțat la portul tradițional din 1977, iar până în ultimul moment din viață, a făcut doar ceea ce i-a plăcut.

”Din 1977, până astăzi, nu am lăsat portul tradițional. Aceasta este tradiția noastră, pe care o păstrăm și astăzi, din zona de unde venim, comuna Săpânța, de la Cimitirul Vesel. Este singurul loc în lume unde se râde de moarte.

ADVERTISEMENT

Sunt sculptorul Cimitirului Vesel din anul 1977. Daltoiesc lemnul, de la început și până la final. Reiau lemnul din rotund, tăiat din pădure, pus la uscat și încep lucrarea crucii. Textele sau poeziile, cum le zic eu, le fac eu”, povestea Dumitru Pop Tincu la Chefi la cuțite 2020.

Dumitru Pop Tincu era Ambasador al Turismului Maramureșean

Anunțul morții sale a fost făcut public de Teofil Ivanciuc, celebrul ghid turistic din Maramureș.

ADVERTISEMENT

Pentru că marele maestru era extrem de cunoscut în zonă, vestea morții sale a întristat nenumărate persoane.

Dumitru Pop Tincu a fost sculptor, pictor, dar și poet și de asemenea, a fost numit și membru al Academiei Artelor Tradiționale din România.

Totodată, de-a lungul activității sale, fostul concurent de la Chefi la Cuțite a fost și Ambasador al Turismului Maramureșean. El a avut nenumărate apariții și în presa de peste hotare, datorită meseriei sale.

”Azi ne-a părăsit, după o grea suferință, marele meșter Dumitru Pop Tincu din Săpânța (25 august 1955-15 decembrie 2022), crucer, sculptor, pictor și poet (…) cu nenumărate apariții media începând de la New York Times la BBC, cu expoziții de la Tel Aviv la Varșovia, cu lucrări din Tokyo până la Paris. (…) 

Sincere condoleanțe îndureratei familii! Rămas bun, maestre!”, a scris Teofil Ivanciuc pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT