Fotbal international

Doliu la Real Madrid! Un jucător legendar a murit la 76 de ani

Miguel Angel, unul dintre jucătorii de legendă ai lui Real Madrid, a murit la vârsta de 76 de ani, după o lungă luptă cu o boală incurabilă.
06.02.2024 | 21:49
Doliu la Real Madrid Un jucator legendar a murit la 76 de ani
Miguel Angel, unul dintre jucătorii de legendă ai lui Real Madrid, a murit la vârsta de 76 de ani, după o lungă luptă cu o boală incurabilă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Supranumit “El Gato“ (n.r. – Pisica) pentru intervențiile sale fantastice în poarta ”galacticilor”, Miguel Angel Gonzalez Suarez suferea de scleroză laterală amiotrofică, boală despre care a vorbit prima dată în 17 decembrie 2022.

A murit Miguel Angel, celebrul jucător al lui Real Madrid

Miguel Angel, care a murit la vârsta de 76 de ani, a fost unul dintre jucătorii emblematici ai lui Real Madrid. El a evoluat pentru formația din capitala Spaniei timp de 18 sezoane în care a jucat 346 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, ”Gato” a fost adus de la Agrupacion Deportiva Couto în 1967, dar concurența teribilă cu Betancort şi Garcia Remon au făcut ca în primul sezon oficialii madrilenilor să- trimită sub formă de împrumut la Castellon.

Reîntors la Real Madrid, el a fost mai mult rezervă în 1974. A fost anul în care s-a impus în poarta ”albilor” și nu a mai pierdut postul de titular timp de 10 ani. În acest timp a câştigat 18 trofee, precum şi un premiu Zamora în 1976, pentru cel mai bun portar al campionatului.

ADVERTISEMENT

Miguel Angel a apărat de 18 ori poarta naționalei Spaniei și a fost titularul echipei naţionale la Cupa Mondială din Argentina din 1978. De asemenea, el a făcut parte din formația care a participat la Cupa Mondială din Spania din 1982.

Comunicat emoționat dat de Real Madrid

Într-un comunicat al clubului Real Madrid, oficialii de pe Santiago Bernabeu își afirmă regretul pentru pierderea lui Miguel Angel Gonzalez Suarez și au transmis condoleanțe întregii familii a fostului portar.

ADVERTISEMENT

”Real Madrid C. F., preşedintele şi Consiliul de Administraţie regretă profund decesul lui Miguel Angel Gonzalez, unul dintre cei mai mari portari din istoria noastră, o legendă a lui Real Madrid şi a fotbalului spaniol.

Real Madrid doreşte să îşi exprime condoleanţele şi afecţiunea faţă de soţia sa, Maria del Pilar, fiul său Miguel Angel, nepoţii Daniela şi Mauro, rudele sale, coechipierii săi şi toţi cei dragi lui.

ADVERTISEMENT

În cele optsprezece sezoane în care Miguel Angel a îmbrăcat tricoul lui Real Madrid, din 1968 până în 1986, a câştigat 2 Cupe UEFA, 8 titluri de campion al Spaniei, 5 Cupe ale Spaniei şi o Cupă a Ligii Spaniei. În sezonul 1975-1976 a câştigat Trofeul Zamora.

Miguel Angel a fost legat de Real Madrid practic toată viaţa sa. Pe lângă cele 18 sezoane ca jucător, a deţinut diferite responsabilităţi ca delegat al primei echipe, antrenor cu portarii şi director al fostei Ciudad Deportiva del Real Madrid“, se arată în comunicatul clubului madrilen.

Tot de scleroză laterală amiotrofică suferă și Andrei Matei, un fost mijlocaș la Rapid. Familia fostului jucător a demarat o campanie de strângere de fonduri, iar nume importante din fotbal s-au implicat pentru a-l ajuta.

ADVERTISEMENT