Sport

Mobilizare generală. Drama unui fost jucător al Rapidului, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică a sensibilizat nume importante din fotbal

Un fost jucător al Rapidului a fost diagnosticat cu o afecțiune teribilă, iar foști și actuali mari fotbaliști au făcut front comun pentru a-l ajuta. Ultimul pe listă, Ciprian Marica
18.02.2022 | 12:47
Mobilizare generala Drama unui fost jucator al Rapidului diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica a sensibilizat nume importante din fotbal
Fostul fotbalist Andrei MAtei suferă de o boală cumplită și are nevoie urgentă de un transplant de celule stem
ADVERTISEMENT

Încă o dramă zguduie din temelii fotbalul intern. Un fost mijlocaș al echipei Rapid a fost diagnosticat cu o afecțiune cumplită – scleroza laterală amiotrofică.

Este o boală progresivă ce afectează neuronii motori și poate fi fatală. Pentru a avea o șansă la viață, fostul fotbalist are nevoie urgentă de un transplant de celule stem, o intervenție complicată și costisitoare. Nume importante din fotbal au făcut front comun pentru a-l ajuta.

ADVERTISEMENT

#AlăturiDeAndrei

Andrei Matei este un produs 100% al clubului Rapid. A parcurs toate etapele de la copii și juniori, până la momentul debutului în tricoul vișiniu, în sezonul 2012/2013. A evoluat în trei partide în Casa Pariurilor Liga 1, în sezonul amintit, într-un meci din Cupa României, dar și în barajul cu Concordia Chiajna.

Ultima perioadă a fost un adevărat coșmar pentru fostul mijlocaș și familia lui. A fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Vestea a căzut ca un trăznet, însă oamenii de fotbal nu au rămas insensibili la drama lui Andrei Matei.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist are nevoie urgentă de un transplant de celule stem, care, însă, costă nu mai puțin de 30.000 de dolari. Familia fostului fotbalist a demarat o campanie de strângere de fonduri la care s-au alăturat nume importante din fotbal.

Între primii care au sărit în ajutorul lui Andrei a fost chiar căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru. Acesta a scos la licitație două dintre tricourile în care a evoluat la FC Porto.

ADVERTISEMENT

”Sunt două tricouri din perioada în care eram la Porto. Mă despart de ele pentru că cineva are nevoie de ajutor. Nu mai contează ce înseamnă pentru mine tricoul atât timp cât poate să ajute pe cineva”, a declarat căpitanul giuleștenilor, pentru Știrile Pro TV.

Ciprian Marica a auzit strigătul de ajutor al familiei lui Andrei Matei

Fostul mare atacant al echipei naționale Ciprian Marica a decis să ”renunțe” la unul dintre tricourile cu valoare sentimentală, pentru a veni în ajutorul lui Andrei Matei. Fostul fotbalist a scos la licitație tricoul unui fot căpitan al Rapidului, câștigător a campionatului sub comanda lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

”Am câștigat la licitație acum ceva timp acest tricou cu autografele unor nume mari din fotbalul românesc. L-a purtat la o ocazie speciala un om uriaș și am licitat pentru el fiindcă îl respect și îl admir enorm.

Spun asta nu pentru că a fost un mare fotbalist, tricolor, căpitan și câștigător a campionatului cu Rapid. Ci pentru că a câștigat o bătălie lungă și grea cu viața și a învins o boală cruntă!

Da, v-ați prins, despre Cristi Dulca este vorba! A venit momentul să ofer acest tricou pentru a ajuta un alt fost jucător al Rapidului, Andrei Matei, care are mare nevoie de ajutor.

Le pun la dispoziție celor de la Rapid acest tricou la care țin mult, pentru a-l pune ei la o licitație publică! Hai să ajutăm cât mai mulți un tânăr care are mare nevoie de sprijin!”, a transmis Ciprian Marica într-o postare pe rețelele de socializare.

Cum îl putem ajuta pe Andrei Matei

Din păcate starea fizică a fostului fotbalist este tot mai șubredă, iar procedura de transplant de celule stem trebuie făcută în cel mai scurt timp pentru ca Andrei Matei să se bucure în continuare de viață.

Oricine poate contribui la adunarea sumei necesare transplantului (30.000 de dolari), făcând donații în funcție de posibilități în conturile lui Andrei și al soției sale:

RON: RO39BTRLRONCRT0604776301 – MATEI ANDREI FLORIAN

RON: RO32BTRLRONCRT0359894301 – MATEI CARMEN IONELA

EUR: RO79BTRLEURCRT0359894301 – MATEI CARMEN IONELA

Ce este scleroza laterală amiotrofică

Cunoscută și ca boala Lou Gehrig, scleroza laterală amiotrofică este una dintre cele mai cumplite afecțiuni și se caracterizează printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării denumite neuroni motori, cei care comandă mușchii voluntari, mușchi care fac posibilă mișcarea.

Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin tot mai dificile cu timpul.

Aceste afecțiuni pot cauza diferite lezări, boli și alte complicații. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute.

ADVERTISEMENT