Life

Doliu uriaș pe scena teatrului românesc. A murit una dintre cele mai îndrăgite artiste

Este doliu pe scena teatrului românesc. S-a stins din viață o mare actriță, foarte îndrăgită de public. Avea 68 de ani și i se mai spunea ”Doamna teatrului bârlădean”.
26.08.2022 | 08:59
Doliu urias pe scena teatrului romanesc A murit una dintre cele mai indragite artiste
Actrita Lily Popa Alexiu juca la Teatrul ”Victor Ion Popa” din Bârlad. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scena teatrului românesc este cuprinsă de doliu. A murit o mare actriță, căreia i se mai spunea ”Doamna teatrului bârlădean”. Avea 68 de ani și a lăsat un mare regret în urma sa.

”Doamna teatrului bârlădean” a murit. Era una dintre cele mai apreciate artiste

Actrița Lily Popa Alexiu s-a stins din viață în ziua de joi, 25 august. Era internată de mai bine de o lună la un spital din Iași.

ADVERTISEMENT

De mai bine de 45 de ani a interpretat numeroase roluri la Teatrul ”Victor Ion Popa” din Bârlad, unde veneau mulți oameni să îi vadă piesele. Aceștia, dar și colegii de breaslă o considerau o profesionistă desăvârșită prin experiența sa artistică.

Reprezentanții teatrului unde Lily Popa Alexiu a jucat au anunțat decesul pe rețelele de socializare, exprimându-și durerea față de trecerea ei în neființă.

ADVERTISEMENT

”De mai bine de o lună și jumătate, actrița Lily Popa Alexiu se afla internată la Iași, la IRO – având probleme serioase de sănătate, care astăzi au răpit-o din mijlocul nostru!

Acum, colegii săi de scenă și familia, se pregătesc să o aducă pentru ultima oară la Teatrul V.I.Popa din Bârlad, pentru ca bârlădenii să își poată lua rămas bun de la ea!

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii despre locul și data înmormântării!”, au transmis colegii de breaslă ai îndrăgitei actrițe.

Lily Popa Alexiu s-a născut pe 2 mai 1954 și a făcut primii pași în actorie pe scena Teatrului Dramatic ”G. Bacovia” din Bacău, interpretând rolul Clarei Mogoș în ”Cititorul de contor”, de Paul Everac.

ADVERTISEMENT

Lily Popa Alexiu a jucat peste 100 de roluri

De-a lungul timpului, Lily Popa Alexiu a jucat în peste 100 de roluri. Dintre acestea, amintim: Baba Safta în ”Take, Ianke și Cadîr”, Daisy, în ”Rinocerii”, Elena Ivanovna în ”Însurătoare cu bucluc”.

Și primarul din Bârlad a transmis condoleanțe în urma morții actriței Lily Popa Alexiu.

”De o frumusețe sufletească și o sensibilitate greu de egalat, odată cu doamna Lily Popa Alexiu s-a mai stins o lumină în această lume, lăsându-ne mai săraci și mai singuri.

Talentul și dăruirea pe care le-a pus în slujba scenei bârlădene vor rămâne pentru noi, cei care am admirat-o, repere de bunătate, de speranță și de frumos”, a transmis și primarul din Bârlad, Dumitru Boroș, pe facebook.

ADVERTISEMENT