News

Dominic Fritz, plângere penală la DNA. Edilul acuză o posibilă rețea de fraudare a concursurilor în primărie

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, a făcut o plângere penală la DNA. Demersul vizează posibila existență a unei rețele de fraudare a concursurilor în primărie.
15.09.2021 | 15:59
Dominic Fritz plangere penala la DNA Edilul acuza o posibila retea de fraudare a concursurilor in primarie
ADVERTISEMENT

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a făcut o sesizare penală la DNA față de existența unei presupuse rețele de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice.

Din datele oferite de edil rezultă că din această structură infracțională ar face parte și foști angajați ai Serviciului Resurse Umane.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz, sesizare la DNA privind concursurile din Primăria Timișoara: “Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare”

Conform postării primarului Timișoarei, plângerea penală înaintată către DNA vizează mai multe concursuri organizate în primărie în 2018 și 2019.

”Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premediat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane”, spune Fritz.

ADVERTISEMENT

Situația acuzată de Dominic Fritz ar fi fost descoperită chiar cu ajutorul procurorilor DNA, cei care au cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat.

Procurorii au plecat de la o serie de neconcordanțe în dosarul de concurs al acestuia, iar din primele verificări ale primarului ar exista dovezi concludente că cel puțin 7 funcționari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice. Primarul acuză că lucrările pe care le-au prezentat nu au fost scrise de ei.

ADVERTISEMENT

Edilul orașului de pe Bega a anunțat că dovezile, împreună cu numele tuturor celor implicați, ajuns miercuri dimineața, la DNA – Serviciul Teritorial Timișoara.

Primarul Timișoarei, explicații despre cum ar fi funcţionat sistemul de fraudare din instituție

În comunicatul postat miercuri în mediul online, primarul Timișoarei a dat detalii despre cum ar fi funcționat sistemul de fraudare.

ADVERTISEMENT

”La proba scrisă, candidații care și-au aranjat concursul au dat niște răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcționarii de la resurse umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte, și să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată și redactată ulterior.

Ghinion că a rămas în dosar lucrarea scrisă de către echipa falsificatoare, cu caligrafie identică la mai mulți candidați. Și sunt sigur că cele 7 cazuri pe care le-am descoperit la o verificare punctuală sunt doar vârful icebergului. Sper că DNA va lua la puricat toate dosarele de concurs din ultimii ani”, precizează primarul.

În finalul mesajului său, Dominic Fritz avertizează că în instituția pe care o conduce ”nu există niciun fel de toleranță față de abuz sau corupție”.

”În primăria pe care o conduc nu există niciun fel de toleranță față de abuz sau corupție. De fiecare dată când voi da peste astfel de fapte nu voi avea nicio ezitare să mă adresez justiției. Și să fie clar: lupta o vom câștiga noi, indiferent de ce se va arunca în mine sau în cei care vor să facă curățenie”, avertizează edilul USR PLUS.

ADVERTISEMENT
Tags: