News

Donald Trump a anunțat că va fi externat din spital și le transmite un mesaj cetățenilor. “Nu lăsați virusul să vă domine viața”

05.10.2020 | 23:01
Donald Trump a anuntat ca va fi externat din spital si le transmite un mesaj cetatenilor Nu lasati virusul sa va domine viata
ADVERTISEMENT

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că va ieși din spital în această seară. Atât el, cât și Prima Doamnă, Melania Trump, au fost de curând infectați cu noul coronavirus.

Liderul SUA le-a transmis cetățenilor să nu le fie teamă de noul SARS – CoV – 2, scrie digi24.ro. Starea de sănătate a președintelui este una stabilă, deși a avut câteva simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

Donald Trump și Melania Trump au ajuns la Centrul Medical Militar Walter Reed din Washington imediat după ce au aflat rezultatele testului.

Donald Trump a anunțat că iese din spital

Donald Trump a anunțat că va părăsi spitalul Walter Reed în această seară, ora locala 18.30. Președintele SUA a manifestat simptome ușoare ale bolii, având doar o febră ușoară.

ADVERTISEMENT

Deși SUA este cea mai afectată țară de COVID-19, liderul Casei Albe a scris un mesaj pe contul oficial de Twitter în care îi îndeamnă pe cetățeni să nu fie speriați de noul virus.

Mai mult de atât, președintele a declarat că se simte foarte bine și că medicamentele l-au ajutat să-și revină.

ADVERTISEMENT

“Voi părăsi spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (ora locală). Nu vă temeți de COVID. Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani”, este mesajul postat de Trump.


În ciuda infectării cu noul coronavirus, Donald Trump nu a uitat de campania electorală. Președintele i-a ținut la curent pe urmăritori în legătură cu alegerile care vor avea loc în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Deși va fi externat, nu este clar dacă liderul SUA se află în afara oricărui pericol. Potrivit medicilor, saturația de oxigen din sânge i-a scăzut lui Trump de două ori și că i-a fost administrat un surplus de oxigen cel puțin o singură dată.

De asemenea, președintele a avut și febră, însă nu se știe exact temperatura. Sean Conley, medicul care s-a ocupat de Trump, a precizat că echipa medicală de la Walter Reed așteaptă în continuare mai multe informații despre starea în care se află plămânii liderului politic.

Tratamentul care l-a ajutat să se vindece a constat într-un amestec de anticorpi, steroizi și administrarea de antiviral Remdesivir timp de cinci zile.

Infectarea cu SARS – CoV – 2 ar putea fi fatală pentru Donald Trump din cauza faptului că face parte dintr-o categorie de risc major. Are o vârstă înaintată (74 de ani) și este supraponderal, însă până acum a făcut față cu succes noului virus.

Până acum, SUA a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 din întreaga lume. Până la momentul actual, 7,664,162 de americani au fost confirmați cu noul coronavirus, iar 214,852 au decedat.

ADVERTISEMENT