News

Donald Trump, acuzat că a ascuns documente confidențiale în vila din Florida. Anunțul Departamentului de Justiție

Probleme tot mai mari pentru fostul președinte al SUA, Donald Trump. Politicianul republican este acuzat că a ascuns sau schimbat în mod deliberat locul unor documente confidențiale la reședința sa din Florida.
31.08.2022 | 13:48
Donald Trump acuzat ca a ascuns documente confidentiale in vila din Florida Anuntul Departamentului de Justitie
Donald Trump, acuzat de Departamentul Justiției SUA că a ascuns sau mutat documente confidențiale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marți, 30 august, Departamentul Justiției din Statele Unite ale Americii a lansat noi acuzații în direcția fostului șef de la Washington.

Donald Trump, acuzat de Departamentul Justiției SUA că a ascuns sau mutat documente confidențiale

Dintr-un document făcut public de judecătoarea federală Aileen Cannon, cea care se ocupă de acest caz, reiese că Donald Trump ar fi ascuns sau schimbat în mod deliberat locul unor documente confidenţiale la reşedinţa sa din Florida, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Într-un rechizitoriu de peste 50 de pagini, Departamentul Justiției îi suspectează pe reprezentanţii fostului preşedinte republican că au minţit atunci când au afirmat că toate documentele secrete pe care Trump le-a scos din Casa Albă în ianuarie 2021 şi le-a luat cu el la locuinţa sa din Florida au fost returnate.

În plus, echipa din jurul fostului șef de stat din SUA este acuzată de Departamentul Justiţiei de ”obstrucţionarea” anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că la percheziţii au fost găsite peste 100 de documente confidenţiale pe care Trump nu le returnase anterior autorităților.

Agenția Reuters mai notează că avocaţii lui Trump ”au interzis în mod explicit funcţionarilor guvernamentali să deschidă sau să se uite în interiorul oricăreia dintre cutiile aflate într-o cameră de depozitare” atunci când agenţii FBI s-au deplasat pentru prima dată, în iunie, la reşedinţa Mar-a-Lago a lui Trump din Palm Beach pentru a ridica dosarele.

ADVERTISEMENT

Vila lui Donald Trump din Florida, percheziționată de FBI în debutul lunii

În debutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că reședința sa de la Mar-a-Lago (Florida) a fost percheziționată de agenții FBI. Încă de atunci, fostul lider al SUA a spus că este o victimă politică a investigației.

Agenții FBI au luat de la Mar-a-Lago peste 20 de cutii cu 11 seturi de documente secrete, unele clasificate chiar ”top secret”, cel mai înalt nivel de securitate.

ADVERTISEMENT

FBI a anunțat ulterior că percheziţia este parte a unei investigaţii federale menite să stabilească dacă Donald Trump a sustras şi a păstrat ilegal documente la încheierea mandatului de preşedinte în ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT