News

Donald Trump continuă războiul cu China pe tema Covid-19: ”Virusul, răspândit intenționat cu scopuri economice”

19.06.2020 | 07:46
Donald Trump continua razboiul cu China pe tema Covid19 Virusul raspandit intentionat cu scopuri economice
ADVERTISEMENT

Conflictul de la distanță Donald Trump și China în plină pandemie de coronavirus ajunge la o nouă etapă a acuzațiilor grave.

De această dată, liderul de la Casa Albă vine cu o serie de supoziții devastatoare, care dau de înțeles că regimul de la Beijing a plănuit apariția acestei maladii.

ADVERTISEMENT

Totul s-ar fi produs cu scopuri economice prin care China ar fi vizat distrugerea rivalilor financiari de la nivel mondial.

Donald Trump, atac la adresa Chinei pe tema Covid-19: ”Virusul, răspândit intenționat”

În cursul zilei de joi, într-un interviu pentru Wall Street Journal, citat de Forbes, Donald Trump a acuzat China că ar fi putut răspândi intenționat noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta nu s-a sfiit să declare că, în opinia sa, China ar fi putut încuraja răspândirea epidemiei de coronavirus la nivel internaţional, pentru destabilizarea economiilor concurente.

”Există şansa să fi fost intenţionat eliberat acest virus”, a spus Donald Trump. Pus să comenteze dacă Beijingul ar fi făcut acest lucru pentru a răspândi efectele negative pe plan economic, preşedintele american a răspuns: ”Corect. Au spus aşa: noi suntem într-un dezastru. Statele Unite ne omoară”. Să nu uităm, economia mea, pe parcursul ultimului an şi jumătate, îi distrugea. Motivul sunt taxele vamale”.

ADVERTISEMENT

Trump nu are dovezi în acest sens

Poziția lui Trump contra Chinei pe această chestiune este pur și simplu o poziție personală. Șeful SUA admite că nu are informaţii de la serviciile secrete care să susţină ideea, este doar o senzaţie a sa.

În paralel cu acuzațiile, Trump a mai anunțat că sunt şanse importante ca virusul să se fi răspândit din incompetenţă sau din greşeală.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că ar face acest lucru”, a adăugat Trump, referindu-se la posibilitatea ca Beijingul să fi lăsat coronavirusul să se răspândească în afara Chinei. “Dar nu se ştie niciodată. Însă a avut un impact”, și-a diluat Trump poziția din startul interviului.

Nu este prima oară când Trump acuză și amenință China. La mijlocul lunii mai, președintele american spunea că e foarte dezamăgit de eșecul Chinei de a controla Covid-19 în propriul stat.

Trump spunea că pandemia aduce o problemă și în ceea ce privește tranzacțiile comerciale cu Beijingul și nu are niciun interes să vorbească cu președintele Xi Jinping.

ADVERTISEMENT