Life

Donatella Versace a ajuns la 67 de ani. Cum a devenit cea mai puternică femeie din industria modei

Donatella Versace împlinește 67 de ani. Casa de modă pe care o conduce este una dintre cele mai cunoscute din lume, dar ea a ajuns director după o tragedie.
02.05.2022 | 09:10
Donatella Versace a ajuns la 67 de ani Cum a devenit cea mai puternica femeie din industria modei
Donatella Versace a ajuns la 67 de ani. Foto: Colaj Faantik / Hepta
ADVERTISEMENT

Donatella Versace este una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea modei, deținătoarea imperiului de lux Versace, lăsat moștenire de fratele ei, Gianni Versace.

Cine este Donatella Versace

Donatella Versace are 67 de ani, dar nu renunță nici acum la pasiunea ei, moda. Aceasta deține 20% din compania Versace și este directorul de creație al casei de modă.

ADVERTISEMENT

Născută chiar pe 2 mai în Reggio Calabria din Italia, Donatella Versace a făcut parte dintr-o familie numeroasă, dar care a avut parte și de multe tragedii.

Donatella Versace a fost cel de-al patrulea copil al familiei sale. Tina, sora ei mai mare a murit la vârsta de 12 ani din cauza unei infecții.

ADVERTISEMENT
Donatella Versace
Donatella Versace. Foto: Hepta

Cum au revoluţionat moda Gianni şi Donatella Versace

Compania lui Gianni Versace a luat naștere în anul 1978. Pasiunea pentru modă a fraților Versace a venit chiar de la mama lor, care avea o mică afacere cu haine. Privind-o pe aceasta cum creează haine, toți frații au început să iubească meseria.

Gianni Versace a lucrat în mai multe ateliere de modă înainte de a-și deschide propria afacere, care a vrut să rămână una de familie, așa că sora lui, Donatella, dar și fratele său Santo i s-au alăturat pentru a crea cele mai frumoase haine.

ADVERTISEMENT

Casa de modă Versace a fost un succes de la început, chiar dacă și-a câștigat renumele de brand de lux abia la finalul anilor 80.

Pe măsură ce popularitatea lor creștea, tot mai multe vedete voiau să fie îmbrăcate de la Versace, perioada de glorie a companiei fiind în anii 80-90.

ADVERTISEMENT

Versace nu s-a limitat doar la piese vestimentare și designerii casei de modă au creat, sub îndrumarea familiei care o conduce, și accesorii, mobilă sau chiar borderii și așternuturi de pat.

Succesul casei de modă a venit datorită lui Gianni Versace, care a știut că pentru a avea parte de tot ce este mai bun, trebuie să se înconjoare cu oamenii potriviți.

Astfel, acesta a devenit apropiat al lui Michael Jackson, Cher, Sting sau Elton John, considerând că există o legătură permanentă între modă și muzică. Așa a ajuns să îmbrace aceste vedete pentru scenă, diverse premii sau gale.

Donatella Versace și Elton John
Donatella Versace și Elton John. Foto: Hepta

Fiind foarte mândru de originile sale italienești, Giovanni a inclus în colecțiile sale de-a lungul vremii motive din perioada Antichității Greco-Romane.

Ceea ce făcea mereu Gianni Versace era să șocheze prin inovațiile sale din modă, lucru care i-a adus și faima.

Cum a fost asasinat Gianni Versace, fratele Donatellei

Totuși, notorietatea și prietenia vedetelor nu a fost un lucru bun pentru Gianni Versace, fratele Donatellei. Acesta a fost asasinat chiar pe treptele casei sale.

Faima i-a adus și fani obsedați, acesta fiind și cazul celui care i-a pus capăt vieții.  Andrew Cunanan era obsedat de creatorul de modă și a spus în repetate rânduri că aveau o relație strânsă de prietenie, dar nu era așa.

Acesta a decis să îl ucidă pe Gianni, fratele Donatellei Versace, dar a mai omorât și alți patru oameni nevinovați. Ucigașul s-a sinucis la opt zile de la crimă.

La 25 de ani de la lansarea casei de modă, după uciderea lui Gianni, Donatella Versace a trebuit să îi ia locul și să îi continue moștenirea.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze