News

Donație făcută de celebrul artist Banksy, către un spital. În ce ipostază a desenat o asistentă medicală

10.05.2020 | 22:58
Donatie facuta de celebrul artist Banksy catre un spital In ce ipostaza a desenat o asistenta medicala
ADVERTISEMENT

Celebrul artist Banksy a donat unui spital din Marea Britanie un desen în cinstea muncii depuse de personalul din sănătate în ultima perioadă, marcată de pandemia de coronavirus.

Donație făcută de celebrul artist Banksy, către un spital din Marea Britanie

Banksy, celebrul artist stradal, a făcut o donație cu totul specială unui spital din Marea Britanie, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Artistul a donat Spitalului Universitar Southampton un desen pe care el l-a intitulat “Game Changer” și în care un copil se joacă cu o păpușă ce înfățișează o asistentă medicală ce poartă mască de protecție și o manta, asemănătoare celor purtate de eroi.

Alături, lângă copil este desenat un coș în care stau Batman și Spider-Man, semn că noii eroi sunt acum cei din sistemul de sănătate.

ADVERTISEMENT

Spitalul a primit cu încântare opera artistului stradal, pe care a decis să o redenumească “Pictură pentru Sfinți”, potrivit purtătorului de cuvînt al unității medicale.

Artistul a confirmat că desenul îi aparține

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Potrivit BBC, Banksy a lăsat și un bilet pentru angajații spitalului, în care le-a spus “mulțumesc pentru tot ce faceți. Sper ca acest desen să lumineze puțin acest loc, chiar dacă este realizat alb-negru”.

ADVERTISEMENT

Între timp, artistul a confirmat și pe contul lui de Instagram că lucrarea donată spitalului îi aparține, spunând că inclusiv el lucrează de acasă în această perioadă.

Desenul celebrului artist este afișat acum în incinta spitalului.

“Sunt atât de mândră să vă prezint această lucrare minunată, Pictură pentru Sfinți, realizată de Banksy în semn de mulțumire pentru voi toți, cei care lucrați cu și pentru Sistemul Național de Sănătate”, a scris Paula Head, directorul spitalului din Southampton, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Banksy este cunoscut pentru lucrările sale inedite, iar luna trecută acesta a reacționat la măsurile de izolare impuse de Marea Britanie tot cu ajutorul unei imagini atipice.

Acesta a desenat mai mulți șobolani prin baia locuinței sale, spunând “soția mea urăște atunci când lucrez de acasă”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: