Sport

Dorin Goian analizează fundașii centrali ai FCSB: „Titlul se câștigă cu apărarea!” Exclusiv

Dorin Goian, fostul stâlp din apărarea FCSB, i-a analizat pe Vlad Chiricheș, Siyabonga Ngezana, Joyskim Dawa și Denis Haruț.
17.09.2023 | 19:33
Dorin Goian analizeaza fundasii centrali ai FCSB Titlul se castiga cu apararea Exclusiv
Dorin Goian e convins că FCSB va lua titlul dacă își va rezolva problemele din defensivă. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dorin Goian a analizat naționala României pentru FANATIK, iar fostul stoper al FCSB, a vorbit și despre problemele din apărarea vicecampioanei României.

Dorin Goian o vede pe FCSB mare favorită la titlu dacă își rezolvă problemele din apărare. Ce spune de Vlad Chiricheș

Dorin Goian, fost campion cu FCSB, crede că jucătorii lui Elias Charalambous și Mihai Pintilii au arătat bine în acest debut de sezon: „FCSB-ul a început foarte bine acest campionat. E o echipă solidă și sper să-i țină vâna asta cât mai mult și îmi doresc chiar să ia campionatul pentru că a venit timpul să se întâmple asta. La cum arată are șanse foarte mari”.

ADVERTISEMENT

„Goe” e convins că Vlad Chiricheș rămâne unul dintre cei mai importanți jucători din vestiar și va arăta asta și pe teren: „Cu siguranță! E un jucător cu experiență, care în orice moment poate ajuta FCSB-ul. Din păcate are și el o vârstă și apar accidentările. Timpul nu iartă pe niciunul. Problema e că după o anumită vârstă timpii de recuperare după o accidentare se lungesc. Sunt oarecum normale și eu cred că mai are încă un cuvânt de spus”.

Chiricheș, omul de sticlă al naționalei, este unul dintre căpitanii și României, iar Goian crede că poate fi în continuare o soluție: „A jucat la echipe foarte importante din Europa și eu cred că va fi din nou un jucător de bază pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Dacă forma lui sportivă și fizică va fi una bună, iar selecționerul va considera că merită să fie convocat, cum să nu? La națională vin cei mai în formă jucători de la momentul respectiv. Cu plasamentul și inteligența sa poate depăși alte minusuri, precum cel fizic”.

Dorin Goian pune lupa pe Joyskim Dawa, unul dintre cei mai contestați jucători ai FCSB: „Jocul lui poate fi mult mai bun”

Dorin Goian l-a luat apoi în vizor pe Dawa, criticat aspru de oamenii de fotbal, dar pentru care Gigi Becali a cerut unei echipe din Arabia Saudită 5 milioane de euro„E într-o creștere de formă, s-a obișnuit cu liga din România și e titular de bază. Eu știu foarte bine ce înseamnă să fii fundaș central la Steaua. E foarte important să evite greșelile personale. Se văd cel mai urât la un stoper. 

ADVERTISEMENT

Dacă își reglează și încearcă să evite cât mai mult erorile grave, clar că jocul lui va crește și încrederea lui va fi din ce în ce mai mare. Jocul lui poate fi mult mai bun. Nu pot să îi dau eu sfaturi pentru că nu îmi permit. Are un staff acolo și ei observă cu siguranță la analiza video ce greșeli face la jocuri și în timpul antrenamentelor”.

Goian are un sfat și pentru Siyabonga Ngezana: „Ar trebui să profite de șansa pe care o are, mai ales acum că e accidentat Chiricheș și va juca mai mult. Trebuie să fie tot timpul concentrat la antrenamente și la meciuri, pentru că vor veni criticile. 

ADVERTISEMENT

Jucătorul care vine de pe bancă trebuie să profite la maxim de orice șansă. E un jucător de calitate. Are puțin trac, poate nu are încă ritmul de joc, doar doar minutele și victoriile îi pot da încredere”.

Denis Haruț a început titular sezonul și a fost lăudat de Mihai Stoica, însă a ajuns din nou pe bancă: „A jucat bine când i s-a oferit șansa. Trebuie să își aștepte rândul și să nu se descurajeze. O să fie meciuri multe și vor mai apărea accidentări”.

Fostul fotbalist, nemulțumit de situația antrenorului de la FCSB. Cum poate totuși lua titlul Elias Charalambous

Dorin Goian e dezamăgit de modul în care Gigi Becali se implică la echipă, însă nu crede că se poate face nimic în acest sens: „Nu mă interesează subiectul. Știu unde bați. Lasă-i pe ei să își pună antrenor sau nu. Cei care conduc acolo decid dacă pun antrenor sau nu.

Dacă asta e viziunea lor… Zeci de oameni de fotbal au spus că lucrurile care se întâmplă acolo nu sunt normale. Dacă se merge în continuare pe aceeași strategie înseamnă că așa își doresc”.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani știe de ce „perla” lui Gigi Becali a clacat: „Octavian Popescu este un jucător foarte tânăr, care poate în anumite momente i s-a acordat prea multă atenție de către presă în special. Și atunci îl mai ia valul.

Trebuie să confirmi meci de meci dacă ești un jucător bun și în meciuri internaționale. Lăsați-l în pace pe copil! Să crească și să se antreneze liniștit. Vedem toți că are calitate, dar presiunea asta mediatică e prea mult pentru el”.

Cheia câștigării titlului după 8 ani va fi cu siguranță defensiva, mai crede Dorin Goian: „E nevoie să mențină această constanță de joc bun pe care o au acum. Un campionat se câștigă cu apărarea și cred că aici ar fi principala lor armă, dacă vor reuși să mențină linia de meciuri fără gol primit. 

De la mijloc în sus au calitate foarte mare și în orice moment pot marca goluri. Cred că defensiv dacă ar reuși să țină cât mai mult poarta închisă, ar avea foarte mult de câștigat. Au calitate mare individuală, jucători combinativi, cu imaginație și execuții. 

  • 5 sezoane a jucat Dorin Goian la FCSB în perioada 2004-2009

  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT