Fotbal intern

Dorin Rotariu: “Iubesc tenisul! Este a doua mea pasiune şi prima iubire din copilărie”

Dorin Rotariu şi-a sărbătorit majoratul după ce a atras atenţia cu golul din partida cu Vasluiului (scor 2-0). Aceasta este prima reuşită în Liga I...
30.07.2013 | 17:15
Dorin Rotariu Iubesc tenisul Este a doua mea pasiune si prima iubire din copilarie
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu şi-a sărbătorit majoratul după ce a atras atenţia cu golul din partida cu Vasluiului (scor 2-0). Aceasta este prima reuşită în Liga I

Dorin Rotariu este nepotul fostei glorie steliste, Iosif Rotariu: ,,Dorin este un fotbalist cu ambiţie, muncitor şi vă spun că nu a mai avut vacanţă în ultimii 3-4 ani. Are talent, nu am văzut la toţi fotbaliştii ceea ce am văzut la el”, a declarat Iosif Rotariu pentru Dolce Sport. ,,Iar dacă ar fi să-i dau un sfat în acest moment, i-aş spune să asculte de antrenor”, a mai adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

,,Unchiul şi tata mi-au influenţat cariera

Proaspătul major, Dorin, este un tînăr cu nişte obiective puţin diferite de cele ale tinerilor de aceeaşi vîrstă. Pe lîngă faptul că nu este uimit de maşini scumpe şi alte lucruri de acest gen, el declară că are un scop precis, iar în momentul de faţă nu se dedică altor atracţii: ,,Vreau doar să joc fotbal. Am crescut într-o familie de sportivi, iar tatăl şi unchiul meu m-au sfătuit cum să mă comport, cum să reacţionez în anumite situaţii. Ei doi mi-au influenţat cariera!”

,,Roti” este impresionat de aprecierile primite

Cuvintele preşedintelui LPF nu sunt mai puţin frumoase, ba din contră: ,,Mi-a plăcut mult de Rotariu. Va ajunge departe! Îi prevăd o carieră frumoasă!”, a spus Dumitru Dragomir la Dolce Sport. Ce spune Dorin? ,,Chiar sunt impresionat pentru că domnul Dragomir vorbeşte despre mine şi pentru că are speranţe. Sper să nu-l dezamăgesc. Părerea lui contează pentru mine. ”

ADVERTISEMENT

,,Am avut oferte mai bune înainte de Dinamo”

Rotariu a fost întrebatdespre planurile de viitor şi despre o posibilă mutare, asta în cazul în care ar primi o ofertă de la o echipă mai puternică: ,,Vreau să fac performanţă la Dinamo, am început pe drumul ăsta. Vreau să ne formăm un grup şi să ne înţelegem bine. Nu am alte gînduri acum”, a spus tînărul fotbalist la Dolce Sport. ,,Am avut oferte mai bune înainte de Dinamo, fără probe. Dar m-am gîndit la mine, la felul în care mă voi acomoda. Şi am decis să încerc la Dinamo.”

Tenisul este iubirea din copilărie

Fotbalistul de 18 ani iubeşte mai are o iubire pe lîngă fotbal: tenisul. Spaniolul Rafa Nadal (4 ATP) este favoritul lui încă din copilărie. Îl urmărea cu maxim interes şi dintotdeauna a crezut că seamănă cu el. Pe deasupra, era stîngaci, la fel ca şi el, şi juca şi în defensivă. ,,Îmi place tenisul, este a doua mea pasiune!” Unul dintre cei mai mari susţinători ai săi este Ilie Rotariu, tatăl fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Victor Becali crede că gestul făcut faţă de mama lui este unul special şi frumos: ,,Am văzut că i-a sărutat mîna mamei. Este un gest foarte frumos. La vîrsta asta, la 18 ani, ai nevoie ca mama ta să fie lîngă tine”, a spus acesta. ,,Trebuie să facă paşi să ajungă titular la Dinamo. Mai are de jucat fotbal înca 15-16 ani, la nivel mare. Trebuie să cîştige treofee, iar de celelalte probleme ne ocupăm noi.”

Şansele ca Rotariu să fie observat de selecţioner nu sunt mici, iar Victor Becali îi dă şi un sfat: ,,Dacă o va ţine aşa, cu siguranţă va fi în ochi selecţionerului, pentru că lui îi plac jucătorii tineri. Sfatul meu: să rămînă aşa cum e. Majoritatea fotbaliştilor uită, peste noapte, de prieteni, colegi şi aşa mai departe. Îi spun să nu se schimbe în relaţia cu familia, prietenii şi toţi ceilalţi apropiaţi. E un aspect foarte important!”, a mai spus acesta la Dolce Sport.

ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu are 3 favoriţi în fotbalul mondial: Messi, Di Maria şi Balotelli

Tags: