Sport

Dorin Șerdean nu poate deveni acționar principal la Dinamo. Are datorii de milioane de euro la Ionuț Negoiță

Dorin Șerdean a câștigat procesul cu Dinamo și așteaptă să fie recunoscut ca acționar majoritar. Afaceristul are, însă, o datorie uriașă către fostul patron Ionuț Negoiță.
27.04.2022 | 20:00
Dorin Serdean nu poate deveni actionar principal la Dinamo Are datorii de milioane de euro la Ionut Negoita
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean, omul care a fost mâna dreaptă a presupusului investitor spaniol la Dinamo, Pablo Cortacero, își pregătește revenirea la gruparea din Ștefan cel Mare, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Ioan Andone nu înțelege cum ar putea Dorin Șerdean să preia clubul Dinamo

În acte, Dorin Șerdean este acționarul majoritar al clubului Dinamo, după ce Instanța a validat cedarea de către Pablo Cortacero, a pachetului majoritar către omul de afaceri din Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

Acesta își pregătește revenirea în structura de conducere a ”câinilor”, unde a fost președinte executiv în perioada cea mai neagră din istoria clubului, în vremea în care Pablo Cortacero se considera patronul grupării din Ștefan cel Mare.

Fostul mare jucător și antrenor al roș-albilor, Ioan Andone, le dă, însă, o veste importantă dinamoviștilor. În opinia lui, Șerdean nu poate prelua clubul întrucât are o datorie neachitată către fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

”Eu nu înțeleg chestia asta. Nici nu s-au plătit acțiunile spre Negoiță. Din ce știu, trebuie să se plătească acțiunile către Negoiță, două milioane de euro.

Ei au adus 550.000 de euro în club, ce a cumpărat Șerdean? 25%? Ei întâi trebuie să-i dea banii lui Ionuț Negoiță, apoi să discute că vor pe X sau pe Y în locul lui Iuliu Mureșan.

ADVERTISEMENT

Eu nu înțeleg lucrurile astea. Ai cumpărat cu 25% dintr-o sumă. E ca și cum ai cumpărat o casă cu 25% din sumă și spui că ești proprietar. E legal așa ceva? Nu e, în opinia mea”, a punctat Ioan Andone, într-un interviu pentru Digi Sport.

Cum a ajuns Dorin Șerdean acționar majoritar la Dinamo

Omul de afaceri albaiulian a avut primul contact cu Dinamo în 2020, perioada în care spaniolul Pablo Cortacero anunța că a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni – 72%.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și asigura ”patronatul”, Cortacero a plătit aproximativ 500.000 de euro, din cele două milioane solicitate de fostul proprietar Ionuț Negoiță. Ulterior a ”transferat” o serie de jucători cărora le-a oferit contracte astronomice pentru fotbalul românesc.

Nici un ban nu a virat Cortacero în contul clubului, pentru a asigura bugetul echipei. A fugit în Spania și nu a mai fost văzut de jucători, sau antrenori. Ulterior a cedat pachetul de acțiuni către Dorin Șerdean, fără vreo pretenție financiară, românul urmând să facă rost de bani pentru a susține activitatea.

Șerdean nu a fost recunoscut de suporterii-acționari din Asociația Doar Dinamo București, însă acesta a acționat clubul în judecată și a câștigat procesul.

ADVERTISEMENT