Fotbal intern

Dorinel Munteanu, critici dure pentru Gigi Becali: „Nici nu s-a anunțat pandemia și gata, tăiem salariile”

28.03.2020 | 20:10
Dorinel Munteanu critici dure pentru Gigi Becali Nici nu sa anuntat pandemia si gata taiem salariile
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a criticat decizia luată de unii conducători din fotbalul românesc, de a reduce salariile pe durata suspendării campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorinel Munteanu critică patronii cluburilor

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice și, în același timp, a sistat încasările cluburilor, motiv pentru care unii conducători au decis reducerea salariilor sau intrarea angajaților în șomaj tehnic, situație în care sportivii ar încasa 75% din salariul mediu brut, echivalentul a 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu critică deciziile luate de oficiali precum Gigi Becali, care a înjumătățit salariile pe următoarele șase luni, sau cei de la Poli Iași, care au anunțat că angajații vor primi 500 de euro lunar.

Actualul antrenor de la CSM Reșița consideră că deciziile patronilor a fost pripită și, în cazul clubului pec care îl antrenează, conducătorii au asigurat continuitate din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

La noi e ceva ieșit din comun. Nici nu s-a anunțat pandemia și gata, tăiem salariile. Mi se pare o greșeală. S-a anunțat carantina, s-au tăiat salariile, unele echipe dau faliment. Prea multe vești proaste.

Cred că trebuie să avem răbdare, eu sunt fascinat de ce se întâmplă în Germania, e campionatul pe care îl iubesc și sunt la curent. A venit de la jucători  ideea de a renunța la anumiți bani.

ADVERTISEMENT

La noi cred că primarul a înțeles, jucătorii trebuie să  înțeleagă și ei prin ce trece România, dar președintele clubului  mi-a promis că vom avea continuitate. Important e să rămânem în Liga a doua”, a declarat Dorinel Munteanu la TV Digisport.

Modelul german

Dorinel Munteanu, fost jucător cu aproape 200 de meciuri în Bundesliga, la Koln și Wolfsburg consideră că planul de stabilitate financiară făcut de germani pentru această perioadă de criză ar putea fi aplicat și de către cluburile din România.

ADVERTISEMENT

Cluburile mari din Germania  au făcut un fond de 20 milioane de euro ca să ajute alte cluburi. M-aș bucura să se întâmple și în România, dar nu cred.

Oamenii care conduc cluburile mari de la noi nu se gândesc la asta, la lucruri pozitive. În Germania nu e primul oară când fac asta.

S-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Dar la noi oamenii nu gândesc ca în Germania, din păcate”, susține Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT