Sport

Dorinel Munteanu vrea în Europa și cere investiții: „Avem cel mai mic buget din campionat!”

Dorinel Munteanu e gata să o ducă pe Oțelul Galați în cupele europene și cere sprijin financiar. Antrenorul moldovenilor, discurs înflăcărat.
18.04.2024 | 23:35
Dorinel Munteanu vrea in Europa si cere investitii Avem cel mai mic buget din campionat
Dorinel Munteanu o duce pe Oțelul în pentru a doua oară în istorie în finala Cupei României Betano. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a promovat-o pe Oțelul Galați și a reușit să îi ducă pe moldoveni în finala Cupei României Betano. Antrenorul nu s-a mai abținut la finalul meciului și a cerut bani pentru echipă.

Dorinel Munteanu, un antrenor fericit după Oțelul – U Cluj 2-1: „Mă bucur pentru tot Galațiul”

Dorinel Munteanu e convins că echipa sa a meritat calificarea în finala Cupei României Betano: „Sunt bucuros că am ajuns în finală. Un parcurs destul de dificil. Un joc greu, o echipă bună, dar cred că am câștigat pe merit.

ADVERTISEMENT

Mă bucur pentru tot Galațiul și toți oamenii care iubesc această echipă. Merită mai mult sprijin din toate punctele de vedere acești jucători. De 3 ani încercăm să ne autodepășim și să obținem performanțe pentru Galați”.

„Munti” a explicat cum a reușit să îi trezească pe jucătorii săi după ce U Cluj a dominat în prima parte: „A fost acel moment greu să luăm gol înainte de pauză am reușit să ne revenim. Le-am spus că în acest ritm nu putem să sperăm la mai mult. Am ridicat un pic tempoul, ne-am creat ocazii, dar și ei au fost foarte periculoși pe contraatac”.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, cu gândul la bani după calificarea în finala Cupei României Betano: „Îmi doresc să fie mai bine financiar”

Dorinel Munteanu nu uită că Oțelul nu e încă salvată de la retrogradare: „Am avut foarte multe meciuri. 6-7 meciuri în 3 săptâmâni. Suntem un pic obosiți, dar nu avem ce să facem. Băieții se vor bucura, dar de mâine vom începe pregătirea meciului din campionat. Ne mai trebuie maxim 6 puncte și suntem în grafic”.

Antrenorul gălățenilor aduce aminte că Oțelul de azi este propria lui creație: „Această perioadă de 3 ani jucătorii au înțeles mesajele mele de a nu ceda, de a avea încredere în grup și în pregătirea lor fizică. Suntem într-un an bun. Am reușit să promovăm și acum să facem o figură frumoasă”.

ADVERTISEMENT

Dorinel are însă un gust amar: „Sunt convins că nu ne vom opri aici și îmi doresc să fie puțin mai bine din punct de vedere financiar. Cisse a făcut o partidă bună. Trebuie să dea gol că e înalt”.

În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor fi oameni care să vină alături de echipă”

Dorinel Munteanu a lansat un apel aproape disperat: „Ce e pe 15 mai? Aaaa, meciul cu Timișoara când am luat titlul. Să sperăm că văm câștiga trofeul, dar va fi foarte greu în finală împotriva lui Corvinul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv suntem pregătiți, dar ne lipsește partea financiară. În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor fi oameni care să vină alături de echipă. 

Pentru a merge în Europa avem nevoie de un suport și un buget mult mai mare. Nu am vorbit niciodată de asta, dar cred că avem cel mai mic buget din prima ligă. Jucătorii noștri trebuie să fie respectați și mai mult. Ne facem treaba în limitele noastre”, a mai spus tehnicianul la Digi Sport.

ADVERTISEMENT