Sport

Oficial! U Cluj l-a împrumutat încă un sezon de la FCSB pe Ianis Stoica. Atacantul a fost dorit și de Petrolul și Hermannstadt. Update

Ianis Stoica a ales unde va juca în sezonul viitor de SuperLiga. Împrumutat în ediția trecută la U Cluj, promițătorul atacant al FCSB-ului va evolua din nou sub formă de împrumut.
15.06.2023 | 15:37
Oficial U Cluj la imprumutat inca un sezon de la FCSB pe Ianis Stoica Atacantul a fost dorit si de Petrolul si Hermannstadt Update
Oficial! U Cluj l-a împrumutat încă un sezon de la FCSB pe Ianis Stoica. Atacantul a fost dorit și de Petrolul și Hermannstadt. FOTO: Facebook U Cluj
ADVERTISEMENT
15-06-2023
12:40

Ianis Stoica, prezentat oficial la U Cluj

Ianis Stoica (20 de ani) continua la Universitatea Cluj. FCSB l-a împrumutat la „șepcile roșii” pe atacant la fel cum s-a întâmplat și în precedenta ediție de campionat. Anunțul transferului a fost făcut pe rețelele de socializare ale ardelenilor.

„Ianis Stoica, încă un sezon la ‘U’. Tânărul atacant și-a dorit să continue la FC Universitatea Cluj, iar clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu FCSB pentru prelungirea pe încă un an a împrumutului lui Ianis Stoica.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani va îmbrăca tricoul Universității Cluj și în sezonul 2023/2024”, a anunțat Universitatea Cluj, pe Facebook.

Ianis Stoica (20 de ani) este unul dintre fotbaliștii în care Gigi Becali își pune cele mai mari speranțe. Tocmai de aceea, atacantul roș-albaștrilor va merge din nou să joace sub formă de împrumut pentru a prinde mai multe minute și pentru a reveni la vicecampioană cu un plus de experiență.

FCSB l-a împrumutat pe Ianis Stoica la Universitatea Cluj

Deși a fost curtat în această vară de Petrolul Ploiești și Hermannstadt, vârful în vârstă de 20 de ani a ales să mai continue un an la Universitatea Cluj, formație la care a fost împrumutat și în ediția trecută de campionat. Fotbalistul va pleca imediat în Slovenia și se va alătura colegilor săi aflați deja în stagiul de pregătire anunță Prosport.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica a ales să îmbrace din nou tricoul „șepcilor roșii” deoarece atât el, cât și FCSB au primit garanții că va fi folosit frecvent în sezonul care va începe în weekendul 15-16 iulie. În campionatul trecut, când ardelenii erau conduși de Ioan Ovidiu Sabău, atacantul n-a jucat decât în zece partide, fără să reușească să marcheze vreun gol.

Situația se va schimba însă radical începând cu sezonul 2023-2024, deoarece Universitatea Cluj a fost preluată de Toni Petrea, un antrenor care îl cunoaște foarte bine pe Ianis Stoica și sub comanda căruia a dat cel mai bun randament.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea a vorbit personal cu fotbalistul și l-a convins să continue pe Cluj Arena, cu promisunea că îl va readuce la forma care l-a consacrat și că se va întoarce pregătit total la FCSB.

Născut în 2002, Ianis Stoica îndeplinește criteriul de vârstă și va fi prima opțiune pentru ca ardelenii să bifeze regula jucătorului U-21. Site-ul nostru a aflat și că șefii „șepcilor roșii” vor plăti integral salariul lui Ianis Stoica, fotbalistul fiind extrem de mulțumit de banii pe care îi va câștiga la Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica, randament maxim sub comanda lui Toni Petrea

Produs al academiei roș-albaștrilor, Ianis Stoica mai are contract cu FCSB până în vara lui 2026. De-a lungul carierei, atacantul a mai fost împrumutat la Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Metaloglobus, CSM Slatina și, acum, pentru al doilea an la rând, la Universitatea Cluj.

Nu doar Toni Petrea l-a convins pe Stoica să continue la U Cluj. Oameni importanți din anturajul FCSB-ului i-au recomandat să mai stea un an la gruparea de pe Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

La Universitatea Cluj se conturează un proiect extrem de frumos, iar în acest sezon se va trage puternic la calificarea în play-off. Ardelenii vor să își depășească condiția din sezonul trecut, când, în calitate de echipă nou-promovată, au scăpat de emoțiile retrogradării și au jucat finala Cupei României.

În ultimul mandat al lui Toni Petrea pe banca FCSB-ului, Ianis Stoica a dat cel mai bun randament. Cei doi s-au bătut la campionat cu roș-albaștrii până în penultima etapă a sezonului 2021-2022, sezon în care atacantul, ajuns acum la 20 de ani, a marcat 9 goluri și a oferit 5 pase decisive în toate competițiile.

  • 900 de mii de euro este cota de piață a lui Ianis Stoica, conform transfermarkt.com
  • 57 de meciuri, 10 goluri, 6 assist-uri are atacantul împrumutat la U Cluj în tricoul lui FCSB
  • 14 ani avea Stoica în momentul în care a debutat pentru FCSB, cu gol, fiind cel mai tânăr debutant din istoria roș-albaștrilor
ADVERTISEMENT