News

Dosar penal în cazul politicianului Mohammad Murad. Într-o mașină suspectă s-au găsit 160.000 de lei și materiale de propagandă

28.09.2020 | 20:48
Dosar penal in cazul politicianului Mohammad Murad Intro masina suspecta sau gasit 160000 de lei si materiale de propaganda
Legăturile ascunse dintre Mohammad Murad, ultimul posibil cumpărător al lui Dinamo, şi Rapid. Ce acuzaţii de mită i se aduc
ADVERTISEMENT

Mohammad Murad, candidat la primăria Mangalia, este în centrul unui scandal monstru după ce unul dintre oamenii lui de bază a fost arestat în plină stradă.

Individul este acuzat de coruperea alegătirlor, după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină și încătușat.

ADVERTISEMENT

În mașină s-ar fi aflat o sumă mare de bani care urma să fie oferită drept mită electorală alegătorilor din Mangalia.

UPDATE, ora 20.50 / Polițiștii anunță că ar fi găsit 160.000 de lei în mașina condusă de un apropiat al lui Murad. „Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției, iar în urma controlului vehiculului în cauză, polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum și materiale de propagandă”, a transmis Poliția Constanța, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

Mohammad Murad a pierdut alegerile din Mangalia, dar ar putea avea probleme cu legea

Conform Antena 3, autoritățile au deschis dosar in rem, adică există un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, însă dosarul nu este pe numele cuiva anume, astfel că se vor continua cercetările și audierile în acest sens.

Polițiștii municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu duminică, 27 septembrie, în jurul orei 15.30, după ce au aflat că un bărbat ar fi oferit bani cetățenilor, indicându-le să voteze un candidat anume la alegerile locale.

ADVERTISEMENT

”În jurul orei 16:30, a fost oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii.

Cei doi au refuzat să le fie controlat autoturismul. În zonă și-a făcut apariția un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, conducătorul auto fiind condus la sediul Poliției”, au transmis cei de la IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au controlat vehiculul în cauză și au confiscat o sumă considerabilă de bani, precum și materiale de propagandă. În această speță a fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Conform BEC, Mohammad Murad, candidat independent, s-a situat pe locul secund în cursa pentru Mangalia, după numărătoarea voturilor. La o prezență de vot de 50.55%, câștigătorul alegerilor a fost Radu Cristian de la PNL, cu peste 44% din totalul voturilor. Mohammah Murad a stâns 35%, astfel că ipoteticul demers de corupere a votanților nu a fost util.

ADVERTISEMENT